Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Letošní ročník StarDance zná svou vítězku! Královnou parketu se stala mladá herečka

16. prosince 2023 | 20:03

Tři nejlepší taneční páry se dnes utkaly o první místo v oblíbené soutěži StarDance. Jaký měl finálový večer průběh a kdo se nakonec stal vítězem letošního ročníku?

Finálového večera se zúčastnili nejen bývalí soutěžící, ale také řada známých osobností. V hledišti jsme tak mohli vidět například Veroniku Khek Kubařovou, Báru Polákovou, Jiřího Dvořáka s dcerou Annou, Pavlínu Němcovou, Miraie Navrátila nebo Petra Kostku a Carmen Mayerovou. Nechyběli ani kostýmní návrhář Roman Šolc či návrhářka Tatiana Kovaříková.

VIDEO: StarDance 2023: 4 NEJ podle designéra kostýmů Romana Šolce.

Video se připravuje ...
StarDance 2023: 4 NEJ podle designéra kostýmů Romana Šolce • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Diváci a porota rozhodli, že se vítězem letošního ročníku stane buď některý ze dvou olympioniků (Eva Adamczyková a Vavřinec Hradilek), nebo herečka Darija Pavlovičová. Soutěžní večer byl rozdělen do dvou částí, kdy v té první zatančily soutěžní páry svou nejlepší latinu, standard a freestyle. Dočkali jsme se také rekapitulace letošního ročníku a na parketě se znovu objevily všechny taneční páry s krátkými úryvky svých tanců. V druhé části pak každá finálová dvojice předvedla svůj nejlepší tanec během celé soutěže.

Hodnocení poroty

Dnešní významný večer otevírala dvojice Darija Pavlovičová a Dominik Vodička, kteří si v kategorii latiny vybrali rytmickou sambu. „Už předtím byl ten tanec dobrej, teď jste ho ještě vyšperkovali,“ uvedl Richard Genzer. Také Tatiana Drexler pochválila Dariju za lehkost a uvolněnost. „Mně se to velmi líbilo. Rychlé nohy, výraz, projev. Krásný tanec,“ dodal Zdeněk Chlopčík. Za sambu získal taneční pár 29 bodů. Jejich druhým tancem byl waltz a i v tomto případě byla porota okouzlena a taneční pár ohodnotila plným počtem bodů. Porota velmi ocenila také jejich freestyle. „Bylo to překrásné, bylo to dojemné a vám se, Darijo, dařilo držet krok s Dominikem,“ uvedla Tatiana Drexler. 

Autor: Blesk:Martin Hykl/CZECH NEWS CENTER

Následoval pár Eva Adamczyková a Jakub Mazůch. Ti si jako první tanec zvolili rumbu. Eva opět oblékla speciální šaty, na nichž červené detaily znázorňovaly její předchozí sportovní úrazy. „Na toto jsem se těšila celý týden. Už tehdy se mi to velmi líbilo a musím říct, že to dnes bylo ještě lepší,“ uvedla Tatiana Drexler. S jejím nadšením souhlasil i zbytek poroty. Za rumbu získal pár od poroty 30 bodů. Druhým tancem byl valčík, u kterého olympionička opět oslnila svou něžností, a i za tento tanec získal soutěžní pár plný počet bodů. V kategorii freestyle si vybrali svižnou salsu, ke které měla porota pár výtek, od diváků si však Eva a Jakub vysloužili obrovský potlesk.

Autor: Blesk:Martin Hykl/CZECH NEWS CENTER

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková si jako první tanec vybrali paso doble, to se setkalo s velkým úspěchem. Jejich druhým tancem bylo tango, které zatančili v minulém díle. Porota tehdy tento tanec označila za Vavřincův nejlepší. Stejně spokojená byla i tentokrát. „Tohle tango bylo fantastické,“ uvedl Richard Genzer. Za ohnivé tango získali plný počet bodů. Jejich freestyle inspirovaný vodou porotu doslova nadchl. „V tomhle tanci jste ukázali všechny svoje přednosti,“ uvedl Zdeněk Chlopčík. Za freestyle taneční pár získal plný počet bodů. 

Autor: Blesk:Martin Hykl/CZECH NEWS CENTER

Známe vítěze!

Po hodnocení poroty se na prvním místě umístili Eva Adamczyková a Jakub Mazůch, za nimi byli Darija Pavlovičová a Dominik Vodička a na třetím místě skončili Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková. Vše pak záviselo na hlasech diváků. Královnou a králem dvanácté řady StarDance se nakonec stali Darija Pavlovičová a Dominik Vodička! Vítězství oba překvapilo a ani jeden neskrýval dojetí.

Autor: profimedia.cz

Autor: Aneta Valešová