Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pyšný otec Mark Wahlberg kvůli dětem opustil Hollywood. Proč svého rozhodnutí nelituje?

8. června 2023 | 06:00

Většina celebrit dělá vše možné jenom pro to, aby se trvale udržela v záři reflektorů, i za cenu ztráty soukromí a narušeného osobního života. Najdou se ovšem i světlé výjimky, které upřednostní rodinu před svou kariérou. Jednou z nich je hollywoodský herec Mark Wahlberg, který se kvůli svým čtyřem dětem dokonce rozhodl opustit Hollywood…

Z Hollywoodu do Las Vegas

Hollywoodský herec Mark Wahlberg se nedávno společně se svou manželkou Rheou Durham a čtyřmi dětmi přestěhoval z Hollywoodu v Los Angeles do Las Vegas v Nevadě. A jak se zdá, změnu prostředí si nemůže vynachválit. A názor s hercem nesdílí pouze jeho manželka, ale také všechny děti, které společně pár vychovává. „Děti jsou opravdu šťastné a o ně jde především,“ komentoval rozhodnutí umělec.

VIDEO: Podívejte se na nejslavnější hollywoodské páry:

Video se připravuje ...
Nejslavnější hollywoodské páry: Brad a Jennifer vs. Brad a Angelina • VIDEO: Videohub

Štěstí a sny dětí na prvním místě

Herec se nijak netají tím, že hlavním důvodem, proč jeho herecká kariéra musela ustoupit, jsou jeho děti. Jedna z dcer se věnuje jízdě na koni a jeden ze synů zase golfu. A právě v Nevadě jsou k oběma těmto sportům podle něj podmínky doslova ideální. Podle herce je Las Vegas překvapivě místem, které je skutečně vhodné pro rodiny a kde mohou děti najít smysluplné a bohaté vyžití. A to i přes to, že většině lidí se, když se řekne Las Vegas, vybaví spíše kasina a bujará zábava místo klidné oblasti pro rodinný život. Tento mýtus se ale Mark snaží vyvracet. „Jen asi 15 až 20 minut odtud je spousta dalších úžasných oblastí, které jsou celé o rodině a o komunitě,“ vysvětlil s tím, že škola jeho dětí se nachází jenom dva bloky přes silnici od nového bydliště.

Za přestěhováním mohou být i finance

V Los Angeles Mark Wahlberg neměl zase až tak moc pracovních nabídek, jak by se na první dojem mohlo zdát a jak by mnozí asi očekávali. A jeho cesta za hollywoodským snem byla v počátcích hodně trnitá. „Původně jsem se přestěhoval do Kalifornie, abych točil filmy. Za posledních 15 let v LA jsem natočil 3 filmy,“ svěřil se talentovaný umělec s tím, že změnou bydliště o mnoho nepřichází. Podle všeho je totiž Las Vegas cenově dostupnější a příznivější, jak i sám Mark upřímně připustil. Finanční stránka věcí tak kromě péče o rodinu hrála při stěhování rodiny významnou roli.

Na místě herec plánuje rozjet vlastní byznys

Mark Wahlberg, který zářil například ve filmu Méďa a v mnoha dalších, v novém městě rozhodně neplánuje zahálet, právě naopak. Rád by v místě rozjel svůj vlastní byznys. O svých plánech do budoucna má herec nyní jasno. A co víc, pokud se mu podaří jeho velkolepé projekty uskutečnit, značně tím rozšíří i nevadský pracovní trh. Místním tím poskytne více pracovních příležitostí. „Snažíme se vytvořit studio a vybudovat továrnu na boty. Chceme zde vytvořit spoustu pracovních míst,“ říká herec. Těch by podle Markových předpokladů mohlo být až kolem 10 000. A to je skutečně velkorysý čin pro ostatní. Kromě pohodlí a radosti dětí si tak i on sám přijde na své a pokusí se rozjet lukrativní byznys. Nezbývá než mu v jeho smělých plánech popřát hodně štěstí a to, ať se jeho rodince v novém domově hezky bydlí.

Na fotografie herce Marka Wahlberga se spokojenou rodinkou se můžete podívat do GALERIE.

Autor: Tereza Brožová