Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V 54 letech má postavu snů. Jennifer Aniston prozradila, jak se udržuje v kondici

22. června 2023 | 06:00

Asi si myslíte, že za její dokonalou figurou stojí hodiny dřiny v posilovně. Recept na dokonalé tělo podle Jennifer je vlastně celkem jednoduchý. Jakých pravidel se hvězda seriálu Přátelé už několik let drží?

Před pár dny se objevily nové fotografie, na kterých známá herečka vyrazila dech všem mladším ročníkům. Vyrýsované paže, pevné bříško a mladistvý vzhled – člověk by ani nevěřil, že je této ženě už přes padesát let. Není tak divu, že si značka Pvolve vybrala Jennifer jako ambasadorku svého fitness oblečení.

VIDEO: Letní styl Jennifer Aniston. Proč dvacet let nosí stále totéž a na jaké kousky sází?

Video se připravuje ...
Letní styl Jennifer Aniston: Proč dvacet let nosí stále totéž a na jaké kousky sází? • VIDEO: Videohub

Byly doby, kdy na sebe herečka byla opravdu hodně přísná a v posilovně trávila mnoho času. Chtěla naplnit všechny hollywoodské standardy krásy a své tělo drastickým cvičením spíše ničila. "Pokud si myslíte, že musíte alespoň 45 minut cvičit kardio, jinak to nebude dobrý trénink, je to skličující. Dlouho jsem tomu věřila. A vyhořela jsem a rozbila si tělo," řekla pro magazín InStyle.

Rozmanitost pohybu

Vypracované paže a břišáky rozhodně nemá zadarmo. Dnes se ale cvičením nemučí, naopak si vybírá takové, které je zábavné, a hlavně svému tělu naslouchá a nesnaží se jít přes jeho limity. "Cvičím různě podle toho, jaký mám den a jak se zrovna cítím," dodala. Věnuje se proto józe, baví ji spinning, ale cvičí také s osobním trenérem. Ráda chodí na dlouhé procházky a jezdí do přírody na kole. Díky pravidelnosti a rozmanitosti svých tréninků se tak nemusí mučit neudržitelnými dietami a může si občas dát i kaloričtější jídla.

Nic se nemá přehánět

Diety žádné sice nedrží, přesto se stravuje velmi zdravě. Každý den pije celerovou šťávu, která snižuje hladinu cukru v krvi, k snídani si většinou dělá proteinové ovocné nebo zeleninové smoothie, vyhýbá se lepku a omezuje co nejvíc sacharidy. Přesto si jednou týdně dopřává vše, na co má chuť. Jennifer zastává názor, že všechno má být v rovnováze, a tak i ona občas poruší zdravý jídelníček a dá si něco hříšně dobrého. 

Hydratace a spánek

Herečka si moc dobře uvědomuje, jak je spánek důležitý, a pokud cítí, že ho neměla dostatek, nepouští se do cvičení a vždy si naordinuje klidový režim. Věří, že málo spánku má negativní dopad na naše zdraví a že tyto účinky nelze zcela zvrátit. Svůj den začíná i končí meditací a neustále si hlídá pitný režim. Ví totiž, že nemůže sázet pouze na hydratační pleťové krémy. Pokud chcete mít šťavnatou a napnutou pokožku, je potřeba pleť hydratovat také zevnitř. A právě díky těmto pravidlům vypadá tak mladistvě. "Mám lepší tělo než ve dvaceti. Cítím se lépe psychicky i fyzicky. Všechno je o sto procent lepší," uvedla. Zkusíte to jako Jennifer?

Autor: Aneta Valešová