Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Z bezdomovkyně hvězdou Instagramu. Mladá žena si sáhla na dno, dnes vydělává statisíce

17. června 2023 | 06:00

Britka jamajského původu Shantania Beckford se ve svých sedmnácti letech potýkala s bezdomovectvím a na své živobytí si vydělávala ve fast foodech. Přitom zvládala studovat vysokou školu a věnovat se své zálibě – make-upu. Dnes jí její koníček vydělává statisíce měsíčně a život bez domova se stal už pouhou vzpomínkou.

Při pohledu na instagramový profil Britky Shantania Beckford by vás ani ve snu nenapadlo, že se tato mladá žena někdy potýkala s chudobou. Přitom se musela opravdu hodně otáčet, aby vydělala nějaké peníze, a jednu dobu neměla ani střechu nad hlavou. V devíti letech se Shantania přestěhovala z rodné Jamajky do Birminghamu. Po ukončení školní docházky musela pomáhat své matce s účty, a proto pracovala jako uklízečka ve fast foodu. Její maminka se ale nakonec vrátila zpátky na Jamajku a Shantania najednou zůstala bez domova a musela si poradit. 

VIDEO: Hasič adoptoval dcerku, kterou odrodil při zásahu.

Video se připravuje ...
Hasič adoptoval dcerku, kterou odrodil při zásahu • VIDEO: Facebook_Woman'sDay

Další rok strávila na ulici nebo ji sem tam ubytovali příbuzní či přátelé. U toho studovala vysokou školu a pracovala 45 hodin týdně. "Po škole jsem jezdívala autobusem z Dudley a pak pracovala do jedné do rána. Vydělala jsem si 400 liber měsíčně. Někdy jsem ve svých provizorních bydlištích neměla elektřinu, tak jsem zůstávala na škole, dokud nezavřeli, a pak jsem se sprchovala ve studené vodě. Po celou tu dobu jsem se ale věnovala make-upu. Byl to způsob, jak před tím vším uniknout,“ vypráví. Díky svému koníčku si mohla i něco přivydělat a brzy se mohla přestěhovat na ubytovnu.

V roce 2014 se na Shantaniu usmálo štěstí, získala obecní byt, a svému snu se tak mohla věnovat naplno. Začala natáčet nejrůznější make-up tutoriály a její popularita začala strmě stoupat. Dnes třicetiletou ženu sociální sítě živí, může se pochlubit 200tisícovou základnou fanoušků a měsíčními výdělky, o kterých se jí nikdy ani nesnilo. Mladá žena je tak důkazem, že pokud se člověk nevzdá svých snů a vytrvá, zázraky se opravdu dějí.

Autor: Aneta Valešová