Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Velký přehled vítězů StarDance: Ti nejlepší z nejlepších ze všech 11 ročníků

  • Připomeňte si všechny vítěze StarDance
    26. dubna 2023 | 06:00

    Vzpomenete si ještě, které slavné tváře jste mohli vidět v uplynulých řadách oblíbené taneční soutěže České televize? Připomeňte si společně s námi všechny vítězné páry pořadu StarDance… Když hvězdy tančí, který ČT poprvé odvysílala 4. listopadu 2006.

  • 11. řada StarDance (2021): Jan Cina a Adriana Mašková

    Zatím poslední ročník soutěže po covidové pauze v roce 2021 plné roztančených hvězd vyhrál talentovaný Jan Cina spolu s taneční partnerkou Adrianou Maškovou. Dvojice překvapivě porazila ve finále talentovaný pár tvořený mistrem Evropy v krasobruslení Tomášem Vernerem a jednou z vítězek předchozích řad Kristýnou Coufalovou. Jejich dalšími tanečními konkurenty byli herci, hudebníci, ale i tenistka. Skutečným překvapením mezi soutěžícími povoláními byla tančící farářka Církve československé husitské Martina Viktorie Kopecká. Nejnovější odvysílaný ročník tanečního klání rozhodně netrpěl nouzí o známé tváře a nebezpečné soupeře. Mezi nimi mohli diváci vidět Pavla Trávníčka, Simonu Babčákovou, Zdeňka Godlu, Terezu Černochovou či Mariku Šoposkou. Moderování se už po jedenácté ujala oblíbená moderátorská dvojice Marek Eben a Tereza Kostková.

    VIDEO: Jak se vyjádřil ke svému konci ve StarDance Mirai Navrátil?  Podívejte se:

    Video se připravuje ...
    Mirai o konci ve StarDance: Mrzelo mě to, cítil jsem, že to nejlepší mám před sebou • VIDEO: David Turek

  • 10. řada StarDance (2019): Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička

    Také 10. ročník taneční soutěže z roku 2019 byl bohatý na řadu zajímavých povolání. Účastnili se ho rybář, spisovatelka a známý youtuber. I přes silnou konkurenci se ale mohl stát celkovým vítězem jen jeden, tedy konkrétně jedna soutěžní dvojice. Až do finále a k prvnímu místu se protančila herečka Veronika Khek Kubařová se svým tanečníkem Dominikem Vodičkou. O celkovou výhru se pár musel poprat s kolegy Miroslavem Hanušem a Matoušem Rumlem, Sonyou Graves, Xindlem X, youtuberem Kovym, spisovatelkou Radkou Třeštíkovou a rybářem Jakubem Vágnerem. Velké novinky se týkaly především poroty, do které nově přibyli Richard Genzer a Jan Tománek, kteří tak doplnili porotce Zdeňka Chlopčíka a Tatianu Drexler.

  • 9. řada StarDance (2018): Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková

    Vítězi devátého ročníku soutěže StarDance v roce 2018 se stali herec Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková. Právě tento ročník soutěže si pro diváky přichystal hned několik novinek. Zapojil se do oslav sta let od vzniku Československé republiky, takže si pro diváky mimo jiné tvůrci přichystali speciální díl se soutěžními tanci na melodie z první republiky. Další zajímavý díl, který k obrazovkám přilákal mnoho fanoušků, byl nazván Cesta kolem světa. V něm bylo možné vidět hvězdné tanečníky, jak soutěží v tanci typickém pro stát, který si vylosovali, například z Turecka, Indie či Japonska. Ani tomuto ročníku rozhodně nechyběla mezi soutěžícími zvučná jména jako Dalibor Gondík, Veronika Arichteva, Monika Bagárová, Václav Kopta, Daniela Písařovicová, Adam Mišík, David Svoboda, Pavla Tomicová či Daniela Šinkorová.

  • 8. řada StarDance (2016): Zdeněk Piškula a Veronika Lálová

    Výroční osmé pokračování tanečního klání, které bylo odvysíláno po deseti letech od počátku jeho vysílání vyhrál taneční pár tvořený nejmladším účastníkem StarDance tehdy teprve osmnáctiletým Zdeňkem Piškulou a Veronikou Lálovou. O první místo se musel poprat například se sportovcem Ondřejem Bankem, herečkou Miluší Bittnerovou, zpěvačkou Annou K i s kuchařem Emanuelem Ridi. Osmý ročník StarDance okořenil street dance a jeho přední čeští tanečníci, který divákům nabídl pohled na druhy tance a jejich vzájemnou provázanost z trochu jiné perspektivy. Diváci tak mohli díky doprovodnému projektu věnovanému pouličnímu stylu tance hvězdy zahlédnout tančit i trochu jinak, než byli do oné doby zvyklí.

  • 7. řada StarDance (2015): Marie Doležalová a Marek Zelinka

    Vítězi sedmého ročníku StarDance z roku 2015 se stali herečka Marie Doležalová a Marek Zelinka. Oba díky taneční soutěži získali nejen hlavní cenu, ale také lásku! Z páru na tanečním parketu stal pár opravdový! Dvojice je spolu dodnes a v současnosti jim dělají radost jejich dvě ratolesti - dcera Alfréda a syn Rudolf. Do sedmé řady soutěže Česká televize poprvé zařadila také speciální díl věnovaný Centru paraple, takže soutěžící nejen tančili, ale také pomáhali dobré věci. V rámci toho dostali v jedom ze soutěžních dílů za úkol natrénovat choreografii s tanečním partnerem na vozíku. Další změny se týkaly finále, kam nově mohly postoupit rovnou tři taneční páry. Mezi soutěžícími se objevili hudebník Radek Banga, zpěvačka Leona Machálková, komik Lukáš Pavlásek, moderátor Leoš Mareš, lékařka Kateřina Cajthamlová i DJ Lucca.

  • 6. řada StarDance (2013): Anna Polívková a Michal Kurtiš

    Vítězkou šesté řady StarDance v roce 2013 se stala Anna Polívková s tanečníkem Michalem Kurtišem. Ve finále pár porazil topmodelku Taťánu Kuchařovou a Jana Ondera.V porotě zasedli Jan Révai, Tatiana Drexler a přísný Zdeněk Chlopčík. Mezi dalšími soutěžícími si možná někteří fanoušci pořadu ještě vybaví herce Ondřeje Brzobohatého a Pavla Řezníčka, zpěváka Matěje Ruperta, sportovce Šárku Kašpárkovou a Imricha Bugára a violistku Jitku Hosprovou.

  • 5. řada StarDance (2012): Kateřina Baďurová a Jan Onder

    Pátému ročníku StarDance v roce 2012 vévodila atletka Kateřina Baďurová s tanečníkem Janem Onderem. Sportovkyně dokázala tvrdý dril z tréninků při atletických disciplínách v tanečním klání skvěle zužitkovat. Ve finále se přitom soutěžní dvojice potkala s dalším sportovcem, bývalým hokejistou Martinem Procházkou. Spolu s nimi jste v pátém ročníku mohli vidět vlnit se do rytmu herce Davida Švehlíka a Oldřicha Navrátila, zpěvačku a herečku Barboru Polákovou i hudebníka Petra Bende či topmodelku Pavlínu Němcovou nebo herečku Danu Morávkovou.

  • 4. řada StarDance (2010): Pavel Kříž a Alice Stodůlková

    V roce 2010 se divácí mohli radovat z vítězství tanečního páru Pavel Kříž a Alice Stodůlková, který si podmanil čtvrtý ročník pořadu. Utkat se herec musel s celou řadou úspěšných herců a zpěváků, ale také s oblíbeným moderátorem nebo kuchařem. Na parketu soutěžili Saša Rašilov, Veronika Žilková, Monika Absolonová, Jitka Čvančarová, zpěvačka Aneta Langerová, kuchař a moderátor Filip Sajler a Alexandr Hemala.

  • 3. řada StarDance (2008): Dana Batulková a Jan Onder

    S grácií a přehledem sobě vlastním dotančila až do úplného finále třetího ročníku v roce 2008 známá herečka Dana Batulková s tanečníkem Janem Onderem, kde úspěšně porazila hereckou kolegyni Zuzanu Norisovou. Své taneční umění ve stejném roce předvedli také sportovní komentátor Jaromír Bosák, herci Vladimír Kratina a David Suchařípa nebo bývalá Miss České republiky (2004) Jana Doležalová.

  • 2. řada StarDance (2007): Aleš Valenta a Iva Šisl Langerová

    Druhému ročníku StarDance v roce 2007 dominovala soutěžní dvojice Aleš Valenta a Iva Langerová. Ve finále pár porazil herečku Tatianu Vilhemovou s tanečníkem Petrem Čadkem. Druhou řadu soutěže ovšem provázela nejen radost, ale také smutek, když jeden z účastníků musel odstoupit kvůli účasti při tragické nehodě. Miss České republiky a Miss Europe z roku 1995 Monika Žídková s tanečníkem Janem Halířem ve čtvrtém kole soutěž opustili. Jan byl 20. listopadu 2007 účastníkem dopravní nehody, během které se zranil a nemohl dále pokračovat v soutěži. Kromě toho měl také psychické následky, protože druhý účastník tragické události na místě zemřel.

  • 1. řada StarDance (2006): Roman Vojtek a Kristýna Coufalová

    Úplně první ročník tanečního pořadu odvysílala Česká televize už 4. listopadu v roce 2006. U zrodu StarDance, který diváky baví s menšími přestávkami už sedmnáct let stáli elegantní a zábavní umělci Marek Eben a Tereza Kostková, kteří nás soutěží provází až do současnosti. Poprvé se z výhry radovaly společně se soutěžícím Romanem Vojtkem a jeho tanečnicí Kristýnou Coufalovou. Ve velkém finále jejich výkon překonal taneční vystoupení Václava Vydry a Petry Kostovčíkové. Účast v první řadě soutěže přijali herečka Mahulena Bočanová, atlet Tomáš Dvořák, zpěvačka Helena Zeťová, moderátorka Jolana Voldánová, herec Jan Čenský a také herečka Jana Švandová. 

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.