Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pravá dáma Dana Morávková! Jaké je tajemství jejího půvabu?

29. července 2022 | 06:00

Oblíbená herečka Dana Morávková dnes slaví 51. narozeniny a mnohé z nás by stěží odhadovaly, že už nepatří do věkové skupiny „-cet“. Dokazuje tak, že věk je opravdu jen pouhé číslo, které se nepodepsalo na jejím elánu a půvabu. V čem tkví kouzlo její krásy a stylu?

Každá žena má svůj „recept na krásu“, kosmetickou péči, kterou si dopřává, jež jí dopomáhá ke zdravé a svěží pleti. Na jakou sází naše dnešní oslavenkyně? Možná se budete divit, ale libuje si především v přirozenosti, což nám herečka prozradila v nedávném rozhovoru: „Když nemám žádné představení, moderování, tak se snažím pleť nelíčit. Nechávám ji odpočinout, protože se stane, že mě nalíčí na natáčení, pak se opět přeličuji v divadle, a tak když zkrátka nemusím, nechávám pleť dýchat. I kosmetické ošetření si nechávám na odpoledne nebo večer tak, abych šla po něm rovnou domů, ne hrát, abych se po vyčištění pleti zase nemusela líčit.

Když je tedy mimo dosah svých pracovních povinností, své přirozenosti si náramně užívá. „Nenalíčená jsem opravdu velmi, velmi ráda!“ svěřila se Blesku pro ženy a dále dodala, že pravidelnou denní beauty rutinu vlastně nemá. Řídí se radou, kterou jí vštěpovala její maminka. „Nejdůležitější je, abyste šla spát odlíčená, a je jedno, v kolik hodin domů dorazíte – ve dvě, ve čtyři, to je jedno. I když jste unavená, dobře se odlíčit, to je základ,“ sdělila půvabná Dana Morávková.

To, že je odličování alfou a omegou zdravé pleti, nám potvrdila i odbornice, bojovnice za zdravou pleť bez chemikálií Lucie van Koten z OliOla Organic Beauty Studia. „Odličování a všeobecně čištění pleti je ten nejdůležitější kosmetický úkon, který má zásadní vliv na stav naší pleti,“ říká Lucie.

Čištění pleti je ale důležité i bez ohledu na to, zda se líčíme, či nikoliv. „Bylo by chyba si myslet, že pokud se nelíčím, nemusím pleť čistit. Čistit pleť musím i ráno, kdy nestačí jen pleť opláchnout studenou vodou – přes noc pokožka regeneruje, a tak vedle nečistot rozpustných ve vodě (prach, pot) potřebuje smýt i nečistoty rozpustné v tuku (kožní maz). Je už jen na nás, jestli budeme používat speciální odličovač očí, mycí gely, pěny či hydrofilní oleje nebo balzámy. Výběr je dnes obrovský, a jakmile si z večerního odličování a ranního čištění uděláme příjemný rituál, pleť se bude vždy rychleji a lépe hojit a je rovněž jisté, že o to bude účinnější i následná péče,“ dodává Lucie van Koten.

Svěží pleť i neustálý optimismus a vřelý úsměv však nejsou jedinými ukazateli mladistvého ducha herečky. Svůj půvab zdůrazňuje i svým stylem opřeným o eleganci sobě vlastní. Její šatník totiž sestává především z šatů, halenek, košil a společenských kalhot. Převážně volí košilový střih šatů s výstřihem do V, který opticky prodlužuje postavu, stejně tak lodičky do ostré špičky, které mají v jejím botníku če(s)tné zastoupení.

Šmrnc jejímu šatníku propůjčují i pestré barvy a nejrůznější vzory – od florálních, orientálních až po zvířecí. Dokonalou tečkou za jejím stylem jsou pak doplňky v podobě perlových náhrdelníků, elegantních kabelek a především dioptrických brýlí, které jsou s herečkou neodmyslitelně spjaty. Není tak divu, že má svou kolekci kabelek ELEGA by Dana M. S českou firmou spolupracuje už od roku 2014, ale také je zároveň hrdou ambasadorkou značky Alensa, která se soustřeďuje na sluneční a dioptrické brýle. A kolik že jich má herečka ve svém ansámblu? To se dozvíte v následujícím videu!

Video se připravuje ...
Dana Morávková má tajnosti před manželem: Nechci se rozvádět! • VIDEO: Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Na její elegantní styl se podívejte do naší fotogalerie!

Autor: Žaneta Podlahová