Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Tohle nejsou milenci, ale nejlepší kamarádi! 7 slavných přátelství mezi mužem a ženou

  • Tohle nejsou milenci, ale nejlepší kamarádi! 7 slavných přátelství mezi mužem a ženou
    15. srpna 2022 | 06:00

    Říká se, že přátelství mezi mužem a ženou neexistuje. Tyto slavné dvojice jsou však důkazem, že pevné pouto bez náznaku romance může fungovat i mezi oběma pohlavími. 

    Ve filmu mezi nimi skvěle funguje chemie, ve skutečném životě si váží svého přátelství. Přestože by si mnoho fanoušků přálo, aby jejich láska byla opravdová, tyto slavné dvojice dávají přednost pravému přátelství, které je mnohdy stálejší než partnerství. A v Hollywoodu to platí dvojnásob.

  • Kate Winslet (46) a Leonardo DiCaprio (47)

    Přestože filmová láska Jacka a Rose z Titaniku nevyšla, tyto role navždy spojily jejich protagonisty Kate Winslet a Leonarda DiCapria. Jejich přátelství trvá už spoustu let a pojí je opravdu silné pouto. Jsou si vždy nápomocni a stojí při sobě. Leo dokonce Kate vedl k oltáři. Při děkovných řečích nezapomínají jeden na druhého, chovají k sobě velkou úctu, a i když mnoho fanoušků doufalo, že velkou lásku prožijí i ve skutečném životě, zůstali pouze u přátelství. "V mnoha ohledech máme s Kate hodně společného, protože jsme spolu v tomto odvětví vyrostli. Jsme si navzájem velkou oporou už hodně dlouho. Vždycky jsme tu byli jeden pro druhého a navzájem si pomáhali," řekl Leonardo DiCaprio v televizní show Oprah Winfrey. "Myslím, že naše přátelství funguje, protože jsme nikdy nedopustili nějaký romantický krok. Pro lidi je to zklamání, protože v příběhu Rose a Jacka jsme se zamilovali na první pohled," uvedla zase Kate pro americký časopis Rolling Stone.

  • Charlize Theron (47) a Keanu Reeves (57)

    Charlize Theron a Keanu Reeves si spolu zahráli ve filmech jako Ďáblův advokát nebo Listopadová romance. Padli si do oka tak moc, že se často šuškalo o tom, zda doopravdy netvoří pár. Ani jeden to však nikdy nepotvrdil, ale netají se tím, že k sobě mají opravdu blízko. Charlize v rozhovorech několikrát zmínila, že je pro ni Keanu důležitý a že ho zbožňuje. Oba však mají své partnery a pojí je pouze dlouholeté přátelství.

  • Jodie Foster (59) a Mel Gibson (66)

    Jodie Foster a Mel Gibson se seznámili v roce 1994 při natáčení snímku Maverick. Herečka později uvedla, že během chvilky poznala, že je Mel výjimečný muž, a byla jím doslova okouzlena. Přesto mezi nimi nikdy nepřeskočila jiskra a svůj vztah dodnes drží v přátelské rovině. Mel Gibson dlouhé roky trpí bipolární poruchou, kvůli které se musí potýkat s těžkými stavy deprese. Při těchto těžkých chvílích stála právě Jodie po jeho boku a pomáhala mu stavy překonat. Jistou terapií byl pro něj film Pan Bobr z roku 2011, ve kterém hraje muže s podobnými problémy, se svým okolím komunikuje pouze prostřednictvím maňáska s bobří hlavou. "Mel promítl do té postavy svou celoživotní bolest, nechal v ní hodně ze sebe,“ uvedla Jodie Foster, která film režírovala a zároveň si zahrála jeho manželku.

  • Jennifer Lawrence (31) a Bradley Cooper (47)

    Dvojice si spolu zahrála hned ve třech filmech, a to Terapie láskou, Špinavý trik a Serena. Také v tomto případě se začaly objevovat zvěsti, zda Bradleyho a Jennifer nepojí více než přátelství. Oba tyto domněnky vždy vyvrátili a Jennifer několikrát zmínila, že je pro ni Bradley jako vlastní bratr. Několikrát se mu dokonce snažila najít přítelkyni.

  • Julia Roberts (54) a George Clooney (61)

    Jedno z nejznámějších a nejpevnějších přátelství Hollywoodu patří nádherné Julii Roberts a elegánovi Georgeovi Clooneymu. Herci se potkali na natáčení filmu Dannyho parťáci a od té doby jsou nerozlučnou dvojkou. Oba zmiňují, že přátelství, jako je právě to jejich, je v Hollywoodu naprostou vzácností. Julia navštívila George už několikrát v jeho domě v Itálii a zároveň tam žila po dobu svého těhotenství. Také si velmi rozumí s hercovou ženou Amal a Clooney tvrdí o Juliině muži, že je super chlap. 

  • Emma Stone (33) a Ryan Gosling (41)

    Na filmovém plátně funguje mezi Emmou Stone a Ryanem Goslingem neuvěřitelná chemie. Skvěle jim to šlape také v reálném životě, ve kterém si oba váží svého pevného přátelství. Emma se nikdy nezdráhala a několikrát uvedla, že by si svůj život bez Ryana už nedokázala představit.

  • Drew Barrymore (47) a Adam Sandler (55)

    Dvojice Barrymore/Sandler ve filmu byla vždy zárukou neskutečné zábavy. Hráli spolu v několika filmech a jejich přátelství odstartoval snímek Píseň pro nevěstu z roku 1998. Od té doby jsou nerozlučnými kamarády, jejich přátelství je postaveno na vzájemném respektu a obdivu. Drew dokonce Adamovi věnovala celou kapitolu ve své knize Divoký květ. V ní vychvaluje jeho dobrotu a uvádí, že byl pro ni vždy velkou inspirací, a to jak v profesním, tak v osobním životě.

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.