Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slavní muži, kteří vychovávali své děti sami. A zvládli to na jedničku

  • Slavní muži, kteří vychovávali své děti sami. A zvládli to na jedničku
    20. března 2022 | 06:00

    Stát se rodičem je jeden z největších životních darů. Vedle radosti však tato nelehká úloha nese i obrovské množství zodpovědnosti a trpělivosti. Matek samoživitelek je bohužel mnoho a nenahlíží se na ně jako na něco neobvyklého. Otců, kteří jsou na děti sami, je už podstatně méně, ale najdou se. A to dokonce i v Hollywoodu. Kteří slavní muži vychovávali své děti sami a zvládli to stejně dobře jako ženy? 

    Jsou slavní, úspěšní, na kontě mají balíky peněz a možná si říkáte, že jejich životy jsou naprosto bezstarostné. I oni se však několikrát dostali do nelehkých situací, které museli řešit. Jednou z nich je například výchova dětí. Podívejte se na slavné otce, kteří na své děti byli sami. 

  • Liam Neeson (69)

    Hollywoodský herec ve svých filmových trhácích často přichází o své milované. Tato kletba ho bohužel doprovází i v osobním životě. Jeho manželka v roce 2009 po tragickém pádu na lyžích zemřela, a herec tak musel vychovávat své dva syny Daniela a Micheála úplně sám. Pro všechny tři to bylo neskutečně těžké, ale společně dokázali tuto tragédii překonat. Liam Neeson několikrát prohlásil, že právě díky svým synům se dokázal zase postavit na nohy. Dlouhou dobu obětoval jejich výchově, teprve sedm let po smrti své manželky se znovu zamiloval. Se svým starším synem Micheálem si zahrál ve snímku Made in Italy, který pojednává o ztrátě manželky a matky.

     

  • John Travolta (68)

    V roce 2020 přišel o svou manželku také John Travolta. Kelly Preston prohrála svůj dvouletý boj s rakovinou prsu a herec zůstal na jejich dvě děti – jednadvacetiletou Ellu a jedenáctiletého Benjamina – sám. I on se tohoto úkolu zhostil skvěle a při každé příležitosti dává svou lásku dětem najevo. "Je to pro mě čest, vychovávat tyto dvě úžasné děti," prohlásil. 

  • Josh Duhamel (49)

    Občas se stává, že otcové na své děti po rozvodu zapomenou a v jejich novém životě pro ně najednou není místo. To však není případ amerického herce Joshe Duhamela, který má se zpěvačkou Fergie osmiletého syna Axla. Snaží se mu být neustále nablízku, podniká s ním výlety a snaží se mu neustále předávat svou vášeň pro venkovní aktivity, na kterých vyrostl on sám. Řídí se tak radou svého otce, který mu vždy radil, aby svému dítěti nikdy neupíral svobodu objevovat.

  • Lenny Kravitz (57)

    Americký zpěvák má se svou bývalou ženou Lisou Bonet dceru Zoe. Po rozchodu měli střídavou péči, když ale bylo Zoe jedenáct let, rozhodla se žít se svým otcem. Ten se péče zhostil skvěle, své dceři předal to nejlepší, co mohl. Dnes je ze Zoe Kravitz známá herečka a modelka, která svůj čas stále ráda tráví po boku svého otce.

  • Cristiano Ronaldo (37)

    Prvního syna Cristiana mu v roce 2010 porodila náhradní matka a péče o něj se slavný fotbalista zhostil úplně sám. "Až Cristiano vyroste, řeknu mu, co jsem udělal. Některé děti nikdy nepoznají své rodiče, ať už matku nebo otce. Mít jen otce někdy stačí.“ V roce 2017 se stal otcem dvojčat Evy a Matea. I v tomto případě je biologická matka neznámá. V současnosti žije s partnerkou Georginou Rodriguez, se kterou má dceru Alanu Martinu. Nyní čekají dvojčata.

  • Jamie Foxx (47)

    Americký herec má dvě dcery – osmadvacetiletou Corinne a dvanáctiletou Annalise. Nebylo pro něj jako pro svobodného otce jednoduché vychovávat dvě děti a sám přiznává, že na této cestě udělal spoustu chyb. Jednou z nich například bylo, že neustále chodil pozdě. I s tímto problémem si ale poradil a později prozradil, že léta otcovství ho naučila, že to nejdůležitější, co pro své děti můžete udělat, je být tady pro ně.

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.