Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hvězdný speciál pořadu Na lovu: Kdo měl na lovce speciální taktiku a komu nepomohl ani úsměv?

7. května 2022 | 21:50

Otázky, odpovědi, celebrity a lovec! To jsou klíčové atributy vědomostní soutěže Na lovu a jejího hvězdného speciálu. Které celebrity se tentokrát nebály vystoupit před celým národem a ukázat své vědomosti a znalosti? Václav Kopta, Tomáš Verner, Berenika Kohoutová a Tomáš Matonoha se utkali s Kalkulátorem!

První, kdo poměřil své síly s lovcem, byl herec a hudebník Václav Kopta, který čelil hned ze začátku narážkám Ondřeje Sokola. Moderátor si herce dobíral, že je Václav nejspíš jediným včelařem, který je alergický na včely.

První minuta otázek a odpovědí u Václava Kopty dopadla velmi dobře. Za šedesát vteřin si nahrál 80 000 a s těmi se šel utkat s lovcem, který přišel se slovy, že herec nemá pud sebezáchovy, a to se mu v souboji s ním bude hodit. A kdo si to tentokrát mohl "rozdat" s celebritami? Byl to Kalkulátor. 

První otázka byla ze světa filmu a zněla: "Jakou módu si pochvalují hrdinové filmu Vesničko má středisková?" Na což herec odpověděl správně, že bez podprsenek. Štěstí se ho drželo i nadále, a dokonce si získal v druhé otázce větší náskok, protože lovec chyboval. V tomto duchu pokračoval dál a za celou dobu neudělal ani jednu chybu.

Video se připravuje ...
Ondřej Sokol: O dramatickém natáčení na Slovensku • VIDEO: Redakce Blesk

Druhým soutěžícím byl sportovec Tomáš Verner, kterého si Ondřej dobíral kvůli krasobruslení.

Svůj start měl Tomáš velmi úspěšný a hladký. Nahrál si do svého souboje s lovcem také 80 000 Kč. Sportovec se nenechal zviklat vyšší částkou lovce a vsadil na zlatou střední cestu. První otázka byla ze světa biologie. Přestože si Tomáš volbou nebyl jistý, jeho odpověď byla správná. Následovaly dvě chyby a Tomáš ztratil náskok. To se mu také stalo osudným a na zeměpisné otázce "označte hlavní město, do kterého se lze dostat z Prahy po zemi suchou nohou" vypadl.

Třetí a zároveň první soutěžící něžného pohlaví byla herečka Berenika Kohoutová. Na Berenice byla vidět jistá nervozita a sama přiznala, že by raději zazpívala. V šedesáti vteřinách si nahrála 50 000 Kč a v mezičase si dobírala lovce kvůli jeho egu.

Berenika nezačala dle svých představ a v otázce ze zeměpisu pohořela. V další otázce z pohádky se už herečka chytla, a posunula se tak blíže bezpečí. Bohužel ale následovala série špatných odpovědí a ani její úsměv jí nepomohl ošálit přísného Kalkulátora.

Poslední bojovník, který šel na řadu, byl moderátor a herec Tomáš Matonoha. Tomáš nostalgicky zavzpomínal na moderování pořadu Co na to Češi, protože to se odehrávalo ve stejném studiu jako soutěž Na lovu.

Herec si velkolepě vybojoval 90 000 Kč ve své minutě a zároveň se rozhodl, že na lovce zvolí jistou taktiku. Hned v začátku to mezi posledním soutěžícím a lovcem pěkně jiskřilo. Ani Tomáš se nenechal zviklat vyšší nabídkou, která činila 400 000 korun.

Začátek posledního kola vypadal nadějně. Tomáš správně odpověděl na otázku: "Jaké je motto FC Barcelony?" Herec, známý také ze sitcomu Comeback, si opravdu vedl dobře. Jeho taktika zjevně dobře fungovala. Zasekl se až u japonského výrazu "age-otori". To ale nestačilo lovci na to, aby herce porazil, a tak se Tomáš vrátil k jedinému přeživšímu – Václavu Koptovi.

Finálová štvanice byla tentokrát o poznání náročnější, protože se jí účastnili jen dva soutěžící. Za dvě minuty si ale dokázali nahrát 11 polí. Výkon lovce byl ale ještě lepší, a tak náskok pokořil a k dobru měl ještě 27 vteřin.

I tak ale na charity všech soutěžících putovalo 30 000 Kč. Které celebrity budou statečné příště a postaví se jednomu ze čtyř největších mozků Česka?

Autor: REDAKCE