Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fanoušci Sexu ve městě se bouří: Proč jste nechali umřít pana Božského na infarkt? A co na to kardioložka?

11. prosince 2021 | 06:00

Šel si zašlapat na rotopedu, zatímco Carrie byla na klavírním recitálu dcerky Charlotte, a – zkolaboval! Většina diváků na premiéře ani nedýchala a věřila, že se z toho dostane, ale pan Božský už to "nerozchodil"! Jednu z klíčových postav kultovního seriálu tak nechali tvůrci nadobro odstranit!

Jeho poslední životní jízda trvala 45 minut. Životní styl pana Božského alias životní lásky hlavní hrdinky Carrie byl spojen s koktejly, steaky, doutníky a večírky. A tak svou kondičku vylepšoval alespoň jízdou na rotopedu. Jenže po necelé hodině, kdy se chystal do sprchy, dostal infarkt, klesl na zem, a definitivně tak ukončil své působení v jednom z nejsledovanějších seriálů všech dob.

Video se připravuje ...
Usedlá Carrie: První fotky z natáčení seriálových hitů • VIDEO: Profimedia

A fanoušci bili na poplach! Sociální sítě zaplavily nenávistné i srdcervoucí komentáře o skonu pana Božského. "Už nikdy se neuzdravím, jsem zničený..." "Carrie celý život hledala lásku, a až ji konečně našla, tak o ni přijde???" "Tohle se nemělo stát, proč???!" Podobnými nářky i kritikou na adresu tvůrce se to na síti jen hemžilo.

Pan Božský před kolapsem
Autor: HBO Max

Kdo na smrti pana Božského – alias herce Chrise Notha – prodělal, nebyla jen jeho manželka Carrie, ale také společnost Pelotton, která vyrábí sportovní pomůcky a rotopedy. Její akcie po premiéře výrazně klesly, a i když společnost věděla, že se v epizodě objeví jeden z jejích rotopedů, neskrývala – slušně řečeno – rozčarování.

Překvapena byla i známá americká kardioložka Suzanne Steinbaum, která zase neskrývala dojetí nad skonem její oblíbené postavy.

"Životní styl a možná i rodinná anamnéza, která bývá u infarktů často významným faktorem, byly pravděpodobnou příčinou smrti pana Božského. Jízda na rotopedu ale určitě pomohla oddálit jeho srdeční příhodu," apelovala na to, aby sport nebyl brán jako strůjce infarktů. 

Jak je vidno, takto tragický scénář asi nikdo nečekal. Zda Carrie zůstane už jen truchlící vdovou, nebo zda se v jejím životě objeví nový pan Božský, na to si budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.

Autor: Dita Mrázková