Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Johnny Depp přijíždí do Varů! Podívejte se na jeho 10 nejvíc sexy rolí

  • 26. srpna 2021 | 06:00

    Filmový festival v Karlových Varech letos opravdu exceluje nejen výjimečnými filmy, ale i výběrem hvězdných hostů. Vedle sira Michaela Cainea a charismatického Ethana Hawkea známého z legendární romantiky Před úsvitem ve Varech už tento pátek na červený koberec nastoupí i multitalentovaný herec, hudebník a také ultimátní sex symbol Johnny Depp.

    Video se připravuje ...
    Michael Caine o svých dvou Oscarech a rytířském titulu • VIDEO: Martin Bartkovský

    Není snad nikdo, kdo by neřadil jeden z filmů s Johnnym v hlavní roli mezi své oblíbené. Jako herec vyniká originalitou, talentem i neuvěřitelným šarmem. Na letošním už 55. ročníku KVIFF Johnny Depp (58) uvede 27. srpna dokumentární snímek Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem, jehož byl producentem. Den nato představí celovečerní film Minamata, v němž sehrál hlavní roli novináře Williama Eugena Smitha. Vedle těchhle novinek ale určitě nebude na škodu připomenout si i několik Johnnyho nejproslulejších a nejvíce okouzlujících rolí.

  • Cry-Baby (1990)

    Autor: © Universal Pictures

    Jedna z prvních rolí, v nichž si Johnny Depp vydobyl věhlas a úspěch, byla v parodickém muzikálu Cry-Baby z počátku devadesátých let. V něm Johnny hraje typicky zlobivého hudebníka Wadea Cry Baby Walkera. Do zpěvu se však ve filmu nepustil a jeho pěvecká čísla přezpíval profesionál. Johnnyho doménou je totiž spíše hra na kytaru, kterou ve filmu bohatě předváděl. Vedle hudebních a tanečních vystoupení jsou i outfity a celková vizáž tenkrát sedmadvacetiletého Johnnyho Deppa v tomto muzikálu učiněnou pastvou pro oko.

  • Mrtvý muž (1995)

    Autor: © Miramax

    Johnny na Divokém západě? Ano! V černobílém westernu legendárního režiséra Jima Jarmusche sehrál roli psance prchajícího před najatými vrahy. Jeho filmový kostým v podobě chundelatého kožichu, kloboučku a pomalovaného obličeje se stal obrazem, který má mnoho z nás s Johnnym Deppem neodmyslitelně spjatý. Ani v tomto filmu však nejde o typický western, ale spíše o hru s tímto tradičním filmovým žánrem, jíž se Johnny dokonale zhostil celým svým hereckým talentem.

  • Strach a hnus v Las Vegas (1998)

    Autor: © Universal Pictures

    V tomto snímku Johnny ztvárnil novináře Raoula Duka a jeho bláznivý výlet z Los Angeles do Las Vegas – proslulého města hazardu, luxusních hotelů a nočního života. Díky závislosti hlavních postav na drogách je film plný nejbizarnějších situací a halucinogenních výjevů. Johnny ve své postavě i přes nezřízený způsob života projevuje své typické charisma a neotřelost. Ani v obrovských pilotkách a s věčnou cigaretou mezi zuby tak neztrácí své kouzlo.

  • Devátá brána (1999)

    Autor: © Artisan Entertainment

    Milovníci hororů a mysteriózních filmů si Johnnyho Deppa určitě užili ve filmu Devátá brána. V něm hraje Deana Corso – znalce historických rukopisů a knih, který je vyslán do Evropy, kde má prověřit pravost knihy, kterou údajně napsal sám Ďábel. Kouzlo tohohle napínavého thrilleru s hororovými prvky přitom rozhodně nestojí jen na pořádně zašmodrchané zápletce – Johnnyho neodmyslitelný zádumčivý pohled a tajemnost propůjčily jeho hrdinovi potřebný náboj, který diváky s tajícím se dechem provede dějem od začátku až do konce.

  • Čokoláda (2000)

    Autor: © Miramax

    Jedna z Johnnyho rolí, které obzvláště zbožňují ženy, je rozhodně ta v romantickém filmu Čokoláda. V něm si Johnny střihl roli kočovného hudebníka putujícího po vodě poetickou francouzskou krajinou. Na zastávce v malém městečku se spřátelí s volnomyšlenkářskou výrobkyní čokolády Vianne (Juliette Binoche). Jelikož jsou oba v městečku svým způsobem vyvrheli, jejich přátelství sílí a přeroste ve vášnivý románek. Johnny se i v Čokoládě opět zhostil hry na kytaru. Delší vlasy v kombinaci s jeho divokým kočovnickým stylem oblékání opět vytvářejí nadmíru charismatickou a sexy postavu.

  • Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

    Autor: © Walt Disney

    Pokud jste s Johnnym viděli jenom jeden film, určitě je to právě tenhle. Roli kapitána Jacka Sparrowa v legendárních Pirátech z Karibiku snad není potřeba nikomu blíže představovat. I v tomto filmu se Johnny naprosto chameleonsky převtělil do své postavy, tentokrát do sluncem spáleného a větrem ošlehaného piráta. Kostým složený z dlouhých dredů, červeného šátku, očních linek a kožených bot v kombinaci s výrazným přízvukem ještě podtrhl Johnnyho tajemné charisma. V tomto filmu však mnohem více vystupuje i Deppova humorná a hravá stránka.

  • Veřejní nepřátelé (2009)

    Autor: © Bonton

    Další role, která Johnnymu Deppovi padla přímo do noty, byla v téhle americké gangsterce natočené podle skutečných postav a událostí. Johnny hraje bankovního lupiče Johna Dillingera, jemuž je v závěsu detektiv FBI v podobě neméně talentovaného Christiana Balea. Vzniká tak dobová akční podívaná s dramatickými, ale i romantickými motivy, která určitě stojí za zhlédnutí. Pokud nejsou gangsterky přímo vaším oblíbeným žánrem, elegantní kriminálník Johnny Depp v klobouku a dobře padnoucím obleku za to rozhodně stojí!

  • Cizinec (2010)

    Autor: © Columbia Pictures

    Malebné Benátky, mafie, svůdná Angelina Jolie a záhadný muž s uhrančivým pohledem, kterým není nikdo jiný než Cizinec Johnny Depp. Pokud máte rádi filmy, v nichž se mísí napětí s romantickou zápletkou, tenhle kousek od německého režiséra Floriana Henckel von Donnersmarcka vás zřejmě neminul. Johnnyho postava Franka Tupela v tomto filmu je opět tajemná i charismatická, jak už je hercovým dobrým zvykem. Tentokrát se převtělil do elegantních obleků v prostředí luxusních hotelů, benátských kanálů a uliček. Dynamika mezi ním a Angelinou je pastvou pro oko i ucho, stejně jako celkové rozuzlení příběhu okořeněného správnou dávkou napětí.

  • Vražda v Orient Expressu (2017)

    Autor: © 20th Century Fox

    Tento asi nejslavnější detektivní román Agathy Christie se už sice dočkal mnoha filmových zpracování, těžko ale budete hledat jedno s více hvězdným obsazením, než má právě toto, v němž hraje Johnny Depp. Po jeho boku v tomto filmu září například i Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench nebo Kenneth Branagh. Jako by tohle všechno nestačilo, fanoušci Johnnyho si ve Vraždě v Orient Expressu určitě přijdou na své – sehrál totiž roli hlavního antagonisty příběhu: Cassettiho alias Samuela Edwarda Ratchetta. Poloha záporáka Johnnymu herecky dokonale sedne, a navíc ještě podtrhuje jeho sex-appeal. Ideální kombinace.

  • Minamata (2020)

    Autor: © GEM Entertainment

    Poslední ve výběru je Johnnyho nejnovější film, který osobně uvede na letošním 55. ročníku KVIFF. Už podle oficiálních synopsí a prvních fotek je jasné, že se opět fanoušci tohoto talentovaného herce mají ohledně filmu Minamata na co těšit. Johnny hraje novináře Williama Eugena Smitha, který v malém rybářském městečku v Japonsku skrze hledáček svého fotoaparátu odhaluje tajemství chemické továrny, jež vypouští do vody rtuť, a způsobí tak otravu mnoha obyvatel. Díky Smithovým fotkám továrna musí následně učinit opatření, která ochrání místní usedlíky i životní prostředí. Johnnyho postava nosí černé roláky, dioptrické brýle a baretky, a vizuálně je tak typickým intelektuálem 70. let. Podle mnoha rozmanitých rolí, které Johnny Depp ve svém životě úspěšně sehrál, můžeme předpokládat, že i jako odvážný novinář bojující za spravedlnost si získá srdce všech diváků.

     

Autor: Nia
Diskuse ke článku
.