Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 16°C

Olympiáda udává trendy v manikúře! Tyto nehty si můžete vykouzlit doma i vy

2. srpna 2024 | 05:00

Letní olympijské hry nejsou pouze přehlídkou dechberoucích sportovních výkonů, navíc uvádějí i žhavé trendy v oblasti manikúry. Jaké nehty vynesly známé sportovkyně a vy se jimi tak můžete inspirovat? 

Olympiáda v Paříži je v plném proudu a pokud jste si mysleli, že v ní jde pouze jen o sport, pak jste na omylu. Sportovci zde předvádí nejenom talent a dovednosti, ale také svůj osobitý styl. Pozornost se zaměřila hlavně na manikúru. Olympijská vesnice má dokonce své nehtové studio, a tak mohou známé sportovkyně ozdobit své nehty sportovní tématikou a vyjádřit tak svou národní hrdost a podporu svému týmu. Která manikúra stojí letos za povšimnutí a vám tak může posloužit jako inspirace?

VIDEO: Návrhář Jan Černý o olympijské kolekci: Určitě jsem se nedržel zpátky a stoprocentně si za ní stojím

Video se připravuje ...
Návrhář Jan Černý o olympijské kolekci: Určitě jsem se nedržel zpátky a stoprocentně si za ní stojím • VIDEO: iSport TV

Nejvýraznější nehty rozhodně vynesla americká sprinterka, mistryně světa a držitelka světového rekordu na 100 metrů Sha'Carri Richardson. Ta je známá pro svou vášní pro dlouhé nehty. Richardson často experimentuje s různými barvami a vzory a její manikúra je tak nepřehlédnutelná. „Pokaždé, když vstoupím na trať, ukážu vám dlouhé nehty, jinou barvu vlasů. Pokud to moje komunita miluje, pokaždé jí to přinesu,“ uvedla během rozhovoru ESPYs v roce 2021. Jinak tomu není ani letos.

Oproti extravagantní Richardson se jiné olympioničky drží při zemi. Jejich manikúra je decentní, přesto líbivá a zajímavá. Například Sara Balzer, členka francouzského šermířského týmu, zvolila elegantní manikúru v bílých, modrých a červených tónech a nevynechala ani olympijské kruhy či francouzskou vlajku, kterou tak vzdala hold své rodné zemi. Podobný styl zvolila také Italka Alberta Santuccio, která rovněž zastupuje svou zemi v šermu.

Olympijská manikúra Sary Balzer
Autor: profimedia.cz

Olympijská manikúra Alberty Santuccio
Autor: profimedia.cz

Nesmrtelná klasika

O tom, že sportovní manikúra může být velmi trendy vás přesvědčí také americká gymnastka Simone Biles. Ta vsadila na nesmrtelnou klasiku, elegantní francouzskou manikúru, kterou doplnila o drobné perleťové detaily. Jedná se o jednoduchou, přesto velmi vkusnou a ženskou manikúru. Součástí amerického gymnastického týmu je také Jordan Chiles, která oproti Simone zvolila výraznější a delší manikúru. „Spousta lidí se mě ptá, jak můžu dělat gymnastiku s tak dlouhými nehty. Abych řekla pravdu, ve skutečnosti mi pomáhají s mojí technikou,“ řekla hvězda týmu USA.

Simone Biles
Autor: profimedia.cz

Olympijská manikúra Jordan Chiles
Autor: profimedia.cz

Sportu zdar

Pokud i vy patříte mezi milovníky sportu a letní olympijské hry sledujete jedním dechem, manikúra se sportovní tématikou by vás neměla minout. Nehty můžete ozdobit různými barvami i designy, které zahrnují například olympijské kruhy, národní vlajky a další symboly spojené s olympijskými hrami. Co se odstínů týče, nejvíc využijete modrou, žlutou, zelenou, červenou nebo černou. Tyto barvy jsou často doplněny o zlatou, která symbolizuje vítězství a úspěch. Inspiraci najdete ve fotogalerii.

Velký výběr laků na nehty za skvělé ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová