Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Vystřídá Zemana žena? Klára Long Slámová oznámila kandidaturu na Hrad. Tohle o ní možná ještě nevíte

  • Jako soudkyně v nové novácké show ze soudní síně řeší Slámová časově náročnější případy, než když obhajovala Jiřího Kajínka (56).
    28. května 2021 | 06:00

    V lednu roku 2023 Českou republiku čekají prezidentské volby, kterých se rozhodla zúčastnit jako kandidátka i známá advokátka Klára Long Slámová. Hlavními důvody, proč se k tomu kroku rozhodla, jsou dle jejích slov rezignace společnosti a nedostatek motivace, aby lidé vůbec k volbám chodili. Podaří se jí dobýt Hrad? A co jste o této úspěšné advokátce nejspíš nevěděli?

    "Dvacet let dělám s lidmi, slýchávám jejich příběhy, co je trápí, čím se zabývají. V poslední době vidím u lidí jakousi rezignaci. Nevěří, že to s nimi politici myslí dobře. Lidé nemají motivaci, k volbám chodí jen pro to, aby volili menší zlo. Říkají, že chtějí změnu, ale nevidí pro ni možnost. Myslím, že každý člověk musí začít sám u sebe, a já tu změnu chci také,“ uvedla v rozhovoru pro deník Právo Klára Long Slámová. Má šanci stát se první prezidentkou České republiky?

  • Nejen práva, ale i konzervatoř

    Klára Long Slámová pochází z Jindřichova Hradce. Vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a Státní konzervatoř v Praze, obor housle. V roce 2001 započala svou kariéru jako advokátní koncipientka, o tři roky později získala titul JUDr. a složila advokátní zkoušky. Od té doby působí ve vlastní advokátní kanceláři.

    Nejdražší rozvody v historii! Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Nejdražší rozvody v historii! Bill Gates se rozvádí! • VIDEO: Videohub

  • V politice není žádným nováčkem

    Politická sféra není pro advokátku žádnou neznámou. Ve volbách v roce 2006 neúspěšně kandidovala do Poslanecké sněmovny ČR za ODS. Od dubna do června roku 2010 se však poslankyní Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR přece jen stala, stejného roku oznámila kandidaturu za stranu Suverenita jako nezávislá kandidátka. Byla lídrem kandidátky v Praze, Suverenita se však do parlamentu nedostala.

  • Televizní hvězda

    S kamerami Klára nemá žádný problém. Účinkovala například ve velmi oblíbené show TV Nova s názvem Soudy Kláry Slámové. Díky jejím reálným zkušenostem v oblasti práva a soudnictví se jednalo o unikátní televizní projekt a celá řada případů byla inspirována skutečnými příběhy.

  • Přátelství s Jiřím Kajínkem

    Mezi její klienty patřil mimo jiné také Jiří Kajínek, za kterým chodívala často do vězení. Dodnes je pojí přátelství. "To byly desítky návštěv. A nebylo to tam vůbec příjemné. Už jenom ty šílené kontroly. Potřebovali jsme něco probírat, v zádech jsme měli kameru, ve dveřích pořád někdo hlídkoval, takže jsem se kolikrát bála řešit věci, které by skutečně měly zůstat jenom mezi čtyřma očima, protože se to týkalo přípravy procesu a jeho průběhu. Přestože každý obviněný nebo odsouzený má právo na to, aby hovořil se svým advokátem bez přítomnosti třetí osoby, tak tam jsem nikdy nemohla vědět, jestli někdo neposlouchá. Některé věci jsme navíc potřebovali probírat dlouho a já jsem si tam nemohla ani nic vzít, třeba ani pití," vzpomíná na návštěvy advokátka.

  • Manžel Američan

    V roce 2012 se provdala za Američana, technického instruktora potápění Gregoryho Scotta Longa. Seznámili se na ostrově v Tichém oceánu a dle slov advokátky šlo o lásku na první pohled. Odstěhovali se spolu do České republiky, zde se Gregory Scott věnuje servisu a sestavování nových kol. Společně mají dceru Elizabeth Marii, která se narodila v roce 2015. A co na její kandidaturu říká sám manžel? "Manžel mi řekl, že mě bude podporovat, ale že by si i dál rád ponechal svou běžnou práci," uvedla Klára Long Slámová.

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.