Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kvůli roli cokoliv! Tihle herci se proměnili k nepoznání

12. června 2022 | 06:00

Možná si říkáte, že herectví spočívá v tom, že se herci naučí scénář a postaví se před kameru. Pravda je taková, že se často musí do své role naplno ponořit, aby působili co nejdůvěryhodněji. S tím mnohdy souvisí také změna zevnějšku, která je v některých případech opravdu extrémní. Přesvědčte se ve fotogalerii!

 

Některé role zkrátka vyžadují trochu víc. Herci jdou často za hranice svých možností, musí drasticky zhubnout nebo naopak přibrat, některé herečky si například musely oholit hlavu, jiné zase obětovaly svou krásnou tvář. Ve většině případů se jedná o neuvěřitelnou práci filmových maskérů, občas musí ale herci vyvinout vlastní iniciativu, aby se svou rolí co nejvíce splynuli. Co byli někteří schopni udělat?

 

Proměnou šokoval například herec Mark Wahlberg. Kvůli roli v snímku Father Stu, ve kterém ztvární boxera, jenž se nakonec stane knězem, přibral za pouhé tři týdny 13,6 kilo. A tím ještě nekončí. V plánu má přibrat ještě dalších deset za další tři týdny. 

Zajímají vás osudy slavných? Podívejte se na video:

Christian Bale, kterého můžete znát například z trháků jako Temný rytíř nebo Mechanik, rozhodně patří mezi herce, kteří prochází kvůli rolím největšími proměnami. Jednou ho můžete vidět jako vyhublého psychicky vyčerpaného mladíka, jindy kvůli roli špičkového podvodníka neváhá přibrat dvacet kilo. Právě kvůli hlavní roli ve filmu Mechanik držel drastickou dietu, která se skládala jen z jednoho jablka denně, černé kávy a pití vody. Takovým způsobem se mu podařilo zhubnout osmadvacet kilogramů. Když se ho později ptali, jak byl spokojen se snímkem, odpověděl, že mohl dát ještě pár kilo dolů.

Christian Bale v každé roli vypadá úplně jinak
Autor: profimedia.cz

Vyhublý na kost byl kvůli roli ve snímku V srdci moře také Chris Hemsworth. Herec, který je známý hlavně pro svou roli Thora, kde byl samý sval, sdílel snímek po proměně na svém Instagramu a fanoušci nechtěli věřit, že je to on. Nedivíme se, charismatický Australan totiž vypadal úplně jako někdo jiný. Také on musel držet přísnou dietu a později přiznal, že to pro něj bylo náročnější než cokoliv jiného a že by do tak drastického hubnutí už nikdy nešel. 

Kvůli roli cokoliv! Tihle herci se proměnili k nepoznání
Autor: profimedia.cz

Neskutečnými proměnami však procházejí také slavné dámy, pro které jsou tyto změny náročnější. Přece jenom žádná z nás se nechce vzdát dlouhých pěstěných vlasů, přibrat několik kilogramů nebo se nechat znetvořit. Některé hollywoodské krásky se toho však nebojí a nemají problém se kvůli roli extrémně proměnit. Důkazem je třeba charismatická Charlize Theron, která patří mezi nejkrásnější herečky hereckého světa. Ve filmu Zrůda z roku 2003 po její kráse však není ani památky. Kvůli roli bývalé prostitutky a vražedkyně přibrala deset kilogramů, nosila zubní protézu a sexbombu, za kterou je běžně považována, byste v ní hledali jen stěží. 

Charlize Theron
Autor: archiv

Anne Hathaway si kvůli roli Fantine v muzikálu Bídníci ostříhala své vlasy a musela za velice krátkou dobu zhubnout deset kilogramů, aby její ztvárnění role chudé dívky působilo co nejdůvěryhodněji. Ostříhané vlasy pak byly použity ve scéně, kdy je její postava prodává. Hereččina strava se skládala z proteinového nápoje a dvou jablek denně.

Na další neuvěřitelné filmové proměny hollywoodských hvězd se podívejte ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová