Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Slavní a jejich domácí mazlíčci: Kdo si adoptoval pejska z útulku?

25. prosince 2020 | 06:00

Existuje věrnější zvíře, než je právě pes? Nemyslíme si. Pokud mu nabídnete láskyplnou náruč a milující domov, rázem se promění v toho nejvděčnějšího domácího mazlíčka. Dvakrát tolik vás budou milovat pejsci z útulku, kteří za sebou mají často pohnuté osudy. Milující náruč je pro ně pak největší výhrou. Opuštěným psím duším poskytla domov i řada celebrit. Kdo mezi takové zachránce patří?

Nejvěrnější láska je rozhodně ta psí. Jakmile se rozhodnete, že si pejska pořídíte, máte jistotu, že na několik let získáte milujícího chlupatého parťáka, který bez vás neudělá ani krok. Je to však také obrovský závazek a musíte si být opravdu jistí, že výchovu a péči zvládnete. Existuje totiž několik stovek případů, kdy majitelé svého pejska zanedbávali a kvůli nedostatečné péči zvířata nakonec skončila v útulcích. 

Na některé z nich se však usmálo štěstí a i přes prvotní zklamání nakonec našli své zachránce. Takoví pejsci jsou pak těmi nejvděčnějšími na světě. Svého mazlíka z útulku má i řada celebrit. Mezi ně například patří herečka Drew Barrymore, která z útulku zachránila už devět pejsků. Své chlupaté štěstí našla také herečka Zooey Deschanel, která si z útulku odnesla jednoho pejska. Když ale zjistila, že má ještě sestřičku, okamžitě se pro ni vrátila. Letos si nový přírůstek nadělila také herečka Jennifer Aniston. Ta už jednoho pejska z útulku doma má – knírače Clyda. K němu a k pitbullce Sophie si pořídila ještě štěňátko jménem Lord Chesterfield.

Na další celebrity, které si adoptovaly pejska z útulku, se podívejte ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová