Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nejdražší rozvody slavných: Koho stál rozpad vztahu majlant a jak to bude u Billa Gatese?

  • Video se připravuje ...
    4. května 2021 | 06:00

    Světlo reflektorů je pro bohaté a slavné požehnáním, ale v nepříjemných životních situacích, jako je rozvod, naopak kletbou.

    Pokud manželství selže a dojde na soudní majetkové vyrovnání, strhne se společenské drama a všechny zajímá jediné: kolik daný rozvod stál a kdo odejde ze vztahu bohatší než dříve. Vybraly jsme pro vás ty nejzajímavější spory.

  • Bill a Melinda Gates

    Rozvody se nevýhabají ani těm nejbohatším. Americký miliardář, filantrop a spoluzakladatel a dlouholetý šéf společnosti Microsoft Bill Gates a jeho žena Melinda Gatesová po dlouhých sedmadvaceti letech oznámili rozchod. Oba tuto smutnou zprávu potvrdili na sociální síti Twitter. "Po velkém přemýšlení jsme se rozhodli ukončit naše manželství. Za posledních 27 let jsme vychovali tři neuvěřitelné děti a vybudovali společnost, která funguje po celém světě a umožňuje mnoha lidem vést zdravý a produktivní život. Nadále sdílíme víru v tuto misi a budeme i nadále spolupracovat v nadaci, ale už nevěříme, že v této další fázi našeho života můžeme spolu být jako pár,“ napsali totožně. Majetek Billa Gatese se odhaduje na 124 miliard dolarů. Rozvod tak bude patřit mezi ty nejdražší a pár si mezi sebou bude muset rozdělit 2,6 bilionů korun.

  • Jeff a MacKenzie Bezos

    Jeff a MacKenzie Bezos
    Autor: profimedia.cz

    Zakladatel, prezident, výkonný ředitel a velkoakcionář společnosti Amazon Jeff Bezos, který je od roku 2017 označován za nejbohatšího muže planety, se minulý rok v lednu – po dohodě se svou ženou MacKenzie – rozvedl. Důvodem byla jeho nevěra s dlouholetou rodinnou přítelkyní Lauren Sanchez.

    Manžele Bezosovy spojovalo 25leté manželství. A také čtyři děti a jmění z internetového gigantu. MacKenzie tak nepřišla zkrátka a v rámci majetkového vypořádání obdržela 25% podíl akcií Amazonu, což přibližně odpovídá 38 miliardám dolarů. Tato astronomická částka jí poskytuje nejen 4% podíl ve společnosti, ale také to, že je nyní třetí nejbohatší žena na světě. I po rozvodu je ale Jeff stále tím nejbohatším mužem světa, a to s odhadovaným čistým jměním 118 miliard dolarů.

  • Alec a Jocelyn Wildenstein

    Alec a Jocelyn Wildenstein
    Autor: profimedia.cz

    Jocelyn Wildenstein znají mnozí jako „kočičí ženu“. Původem Švýcarka našla zalíbení ve střílení, lovu a pilotování malého letadla. Při jedné své lovecké výpravě v Keni uhranula (v 80. letech) Aleca Wildensteina. Miliardář, americký byznysmen, obchodník s uměním a chovatel koní se do ní vášnivě zamiloval a netrvalo ani rok a pár se ocitl před oltářem v Las Vegas. Žili život té nejvyšší smetánky, ale Jocelyn se chtěla odlišit od ostatních celebrit a být pro svého manžela tou nejkrásnější. Chtěla ho udržet na uzdě, jelikož byl známým proutníkem.

    Alec, stejně tak jako jeho žena, choval lásku k divokým šelmám. A tak se Jocelyn chtěla stát jednou z nich. Od té doby, co se obrátila na plastického chirurga s nezvyklou žádostí, prošla nespočtem plastik, a tak se z jejího dříve půvabného obličeje stala hrůzostrašná kreatura. A to bylo nakonec i důvodem rozvodu. Alec jí v roce 1999 vyplatil odhadem 3,8 miliardy dolarů. O devět let později pak zemřel a Jocelyn se před třemi lety znovu vdala za mladého návrháře.

  • Mel Gibson a Robyn Moore

    Mel Gibson a Robyn Moore
    Autor: profimedia.cz

    I v Hollywoodu mezi herci došlo na jeden z nejdražších rozvodů. Černý Petr padl na Mela Gibsona, a to dvojnásobný. Nejenže přišel o polovinu svého majetku, ale přišel o ni den před Štědrým dnem. V roce 1980, kdy se oženil s Robyn Moore, s ní totiž neuzavřel předmanželskou smlouvu, a tak slavný herec musel bývalé manželce vyplatit 425 milionů dolarů.

    Manželství trvalo 31 let a Mel má s Robyn sedm dětí. Gibson jich má ale dohromady devět. Osmé z nich – dceru Luciu – mu porodila ruská hudebnice Oksana Grigorieva. Vztah ale dlouho nevydržel, protože ho obvinila z domácího násilí a výhrůžek. Nyní mu stojí po boku scenáristka Rosalind Ross a vychovávají spolu syna Larse Geranda.

  • Madonna a Guy Ritchie

    Madonna a Guy Ritchie
    Autor: profimedia.cz

    V roce 2008 musela vyplatit Madonna svému bývalému manželovi Guyovi odhadem až 92 milionů dolarů. Některé zdroje částku zpřesňují na 75 milonů dolarů, nicméně i tak je to slušný balík. Popové královně a britskému režisérovi vydrželo manželství necelých osm let. Důvody krachu jejich lásky se však na obou stranách rozcházejí. Podle Guye byla Madonna zaneprázdněna neustálým cvičením a touhou po dokonalém těle, Madonna zase tvrdí, že britskému režisérovi šlo jenom o peníze. Tak či onak, Guy si přišel na celkem slušnou sumičku.

  • Donald a Ivana Trump

    Donald a Ivana Trump
    Autor: profimedia.cz

    Ivana Trump, rodačka ze Zlína, okouzlila amerického miliardáře a realitního magnáta Donalda Trumpa a v roce 1977 se za něj provdala. Vstoupila tak do newyorského mediálního světa. Ona a Donald byli označováni za hvězdný nepřekonatelný pár, kterému leží celé město u nohou. A opravdu jím byli. Obklopovali se luxusem, žili v exkluzivních rezidencích a cestovali vlastním boeingem. Vychovali spolu tři děti a Ivana se vedle zvládnutí role matky stala i úspěšnou podnikatelkou. Vedla newyorský hotel Plaza a šéfovala kasinu. Tyto manažerské dovednosti se jí však po čase dost hodily. Kolem jejího movitého manžela se totiž točil nespočet mladých žen a jedné z nich – o deset let mladší modelce – podlehl. To byl důvod jejich rozvodu a Ivana na svém tehdejším manželovi a dnešním prezidentovi Spojených států amerických vysoudila 25 milionů dolarů.

  • Kim Kardashian a Kanye West

    Ano, je to definitivní. Vlivná dvojice přezdívaná Kimye alias Kim Kardashian a Kanye West je již minulostí. Po téměř sedmi letech manželství se hvězda reality show s věhlasným rapperem rozvádí. Pár údajně již několik měsíců žil odděleně, protože Kanye West se potýká s nemocí duševního rázu – bipolární afektivní poruchou, kterou mu lékaři diagnostikovali v roce 2016. West o ní častokrát otevřeně mluvil a název písně z jeho alba Ye z roku 2018 I Hate Being Bipolar, It’s Awesome („nesnáším být bipolární, je to skvělé“) je právoplatným zpečetěním této zákeřné nemoci v jeho životě.

    Dřívější spekulaci o nemoci slavného rappera později potvrdila Kim Kardashian vyjádřením na sociální síti Instagram: „Jak mnoho z vás ví, Kanye má bipolární poruchu. Každý, kdo touto nemocí trpí nebo má blízkého člověka, který jí trpí, ví, jak neuvěřitelně náročné a bolestivé je tomu porozumět.“ A s touto bolestí se Kim rozhodla skoncovat, ačkoliv není zřejmé, jaká konkrétní událost ji dohnala ke kontaktování právničky Laury Wasser. Ta ji mimo jiné zastupovala už při druhém rozvodu s basketbalovým hráčem Krisem Humphriesem v roce 2010, se kterým byla v manželství pouhých 72 dní. Právní oporou však byla i Johnnymu Deppovi v rozvodovém peklu s Amber Heard.  

    Pár má však vedle čtyř dětí i společné jmění, které od jejich svatby v roce 2014 doslova dramaticky vzrostlo. Pár má údajně předmanželskou smlouvu, díky níž bude rozdělení jejich kombinovaných aktiv snazší. Oba dva jsou vlastníci podnikatelských gigantů a je dost možné, že si své vlastnictví a příjem z něj udrží. Kim si vybudovala kosmetické impérium se značkou KKW Beauty, kde má 72% podíl. Spolu s dalšími obnosy – především z hraní v rodinné reality show Keeping Up With the Kardashians – má podle časopisu Forbes na kontě bezmála 780 milionů amerických dolarů. Značka obuvi Yeezy je pak finančním klenotem pro Kanye Westa, který vlastní její 100% podíl v přibližné částce 1,3 miliardy dolarů.

    Jak se tento vlivný podnikatelský pár soudně dohodne, se možná postupem času dozvíme v nové show klanu Kardashianových, která se přesouvá na kanál Hulu. 18. března bude mít premiéru poslední díl pořadu Keeping Up With The Kardashians na televizní stanici E!.

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.