Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Královská pravidla platí i pro děti: Co musí dodržovat George, Louis a Charlotte?

26. června 2020 | 06:00

Být členem královské rodiny není vždycky procházka růžovou zahradou. Její příslušníci se řídí protokolem, který musí být striktně dodržován. Královská pravidla se nevyhnou ani nejmenším členům. Co musí dodržovat princ George, Louis a princezna Charlotte?

Být členem královské rodiny není jen tak. Takový život s sebou nese mnoho pravidel, kterých se musí její příslušníci po celý život držet. Výjimkou nejsou ani děti. Možná si říkáte, že je jejich život jednoduchý a že mají, na co si ukážou. Pravda je taková, že cenou za téměř dokonalý život je přísná etiketa, kterou královské děti musí stůj co stůj dodržovat, a často tak nemohou dělat spoustu věcí, které jsou pro jiné děti zcela běžné.

Jejich život je spjat s přísnými pravidly už ve chvíli, kdy přijdou na svět. Všichni lékaři, kteří mají s porodem co do činění, musí podepsat smlouvu o mlčenlivosti. Bezprostředně po porodu následuje veřejné oznámení o narození královského miminka, a tato listina je vystavena před Buckinghamským palácem. Když se dítě narodí, vypálí se šedesát dva ran z děla z Tower Bridge jako znamení respektu a uvítání dítěte do královské rodiny. Také jméno princátka má svá pravidla. Většinou se jedná o kombinaci dvou až tří jmen, která nesli předci či příbuzní.

Další královská pravidla, která platí pro ty nejmenší členy, najdete ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová