Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Zpátky do minulosti! Které retro účesy se uchytily i dnes?

23. ledna 2022 | 06:00

Móda je jako bumerang. Neustále se vrací. Od oblečení přes líčení až po vlasy. A na retro účesy se právě zaměříme! Že především devadesátkové účesy i vlasový styling z počátku milénia patří jen do vzpomínek? Vyvedeme vás z omylu. Tyhle celebrity vzdávají hold minulosti a tehdejší účesy převtělily do dnešních trendů! Které to jsou?

Když se řekne retro účes z 90. let, bezprostředně se každému vybaví Jaromír Jágr s mullet sestřihem. Kdo ho v minulé době nenosil, jako by nebyl, a rozhodně to nebyla pouze mužská záležitost. Dalšími výraznými nositeli byli například Pavol Habera, David Bowie nebo Paul McCartney. Měl různé přezdívky jako „čolek“, „deka“, „ještěrka“, „tučňák“, „záclona“ aj. Vyznačoval se krátkými ostříhanými vlasy po stranách hlavy. Vzadu zůstaly dlouhé, většinou k ramenům – „vpředu byznys, vzadu párty,“ říkalo se také. Mullet účesem se v současné době proslavila především kontroverzní Miley Cyrus, která se ostatně nikdy razantních vlasových změn nebála. Zpěvačka se toho sestřihu drží už nějakou dobu a evidentně se ho zatím úplně tak nevzdává. 

Účesy této doby byly především o objemu, který se tvořil krepováním, trvalou, tupírováním či stylingem sestupně sestříhaným. Poletí především vlasový hit podle Jennifer Aniston alias Rachel Green z ikonického sitcomu, podle zpěvačky jménem Anastacia (doteď nám v uších zní její suverénní a specificky nakřáplý hlas v songu I’m Outta Love!) nebo Geri Halliwell z oblíbené dívčí skupiny Spice Girls. Tento sestřih si nyní osvojily herečka Laura Harrier nebo modelka Hailey Bieber.

Jiné známé krásky podlehly ofinkám, především patkám. Tou je současně charakteristická rapperka Megan Thee Stallion, která objemnou patku nosí s vyčesaným drdolem či dokonale uhlazenou v kombinaci s rovnými rozpuštěnými vlasy.

I s vysoce posazeným ponytail culíkem by hrála cool souhru. Ostatně ani tento účes, kterým se proslavily v devadesátých letech především zpěvačka Madonna či topmodelka Tyra Banks, není na ústupu. Největší slávu po svém comebacku však zažíval před dvěma lety, a to díky mladé zpěvačce Arianě Grande, která na něm postavila svou image připomínající panenku Barbie.

Podívejte se do fotogalerie, které další účesy hrály hlavní roli v minulých letech. Budete překvapena, ale opravdu tam naleznete vlasový styling, který byste si i nyní s radostí vykouzlila na hlavě! Třeba účes à la objemné lokny do stran hodný hollywoodských hvězd. A pokud si na účesy příliš nepotrpíte, máme pro vás dobrou zprávu! Jedním z hitů bude i přirozený vzhled vašich vlasů. Takže pokud je máte od přírody kudrnaté, vlnité či rovné, nechte je tak vyznít v plné kráse! 

Tip na video: Nebojte se barev po čtyřicítce! Expertka prozradila, která vás omladí!

Video se připravuje ...

Autor: Žaneta Podlahová