Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kam se poděly finalistky SuperStar a jak dnes vypadají? Podívejte se!

20. prosince 2021 | 06:00

Sedmá řada oblíbené pěvecké soutěže SuperStar je za námi. Finálovým večerem doslova tekly slzy proudem, večer, při kterém se daly emoce krájet. Titul krále hlasu a nezaměnitelného charisma se stal Adam Pavlovčin, který vystřídal loňskou královnu Barboru Piešovou! Kam se ale poděly výrazné zpěvačky z loňských ročníků a jak dnes vypadají? Zapátraly jsme po nich!

Emoce po vyhlášeném včerejším vítězovi, originálním Adamovi, stále doznívají. My se ale poohlédneme za minulostí, jak se vyvíjela cesta silných ženských osobností této oblíbené pěvecké show.

Stejně tak, jako v letošním ročníku, i v tom minulém byla konkurence obzvláště silná. Horkým favoritem byla od počátku mladá Slovenka Barbora Piešová, která si podmanila diváky i porotu svými pěveckými kvalitami a ze šedé myšky se stala zářivou hvězdou. Ta je od svého vítězství velmi aktivní a má za sebou první klipy. Kam se poděly ostatní výrazné zpěvačky z loňských ročníků a jak dnes vypadají?

2004: Česko hledá SuperStar, 1. série

Aneta Langerová

První řada Česko hledá SuperStar byla kultovním pořadem, který se dotkl mnoha lidí napříč všemi generacemi. Na přímý přenos finálového večera se dívaly neuvěřitelné 3 miliony a 342 tisíc diváků! Do našich srdcí se jednoznačně zapsala zpočátku bázlivá a vystrašená Aneta Langerová, která publikum ohromila svým charakteristickým hlasem, jenž byl pro všechny jistotou. Ani její úspěchy a chvála porotců jí pokoru nevzaly, ba naopak. Na tiskové konferenci v roce 2004 prohlásila: „Já nevím, co mám říct. Je to hrozně nádherný pocit a já všem děkuji, že mě na tohle místo dostali, a doufám, že je nikdy nezklamu v tom, co budu dělat, a doufám, že se jim to bude i nadále líbit,“ uvedla tehdy pro iDNES.cz. A nezklamala. Aneta si sice v roce 2017 dala na pár měsíců kariérní pauzu, jelikož měla za sebou perné období neustálého turné, potřebovala se nadechnout a najít novou inspiraci. Za 17 let svého působení coby zpěvačka se pyšní několika úspěchy. Vydávala jednu úspěšnou písničku za druhou, a ještě teď, po několika letech, mnohým v uších znějí hity jako Hříšná těla, křídla motýlí či Voda živá. Zpěvačka vydala celkem pět studiových alb s názvy Spousta andělů, Dotyk, Jsem, Na radosti a Dvě slunce, to vyšlo minulý rok v listopadu. Získala mnoho ocenění, a to od jedné z cen Českého slavíka přes Anděly až po TýTý. V roce 2010 otevřeně promluvila o své homosexuální orientaci a do budoucna by se ráda stala maminkou.

Podívejte se na rozhovor s Michaelou Noskovou v našem projektu Nejsi v tom sama!

Video se připravuje ...
Michaela Nosková: Byla jsem nešťastná a chtěla na to upozornit tím, že jsem se týrala hlady • VIDEO: Videohub

Šárka Vaňková

Šárce Vaňkové o fous uteklo vítězství v historicky první České SuperStar a podobně jako Aneta se stala miláčkem poroty, ale i širokého publika. Po účasti v pěvecké soutěži účinkovala v několika muzikálech, má za sebou nespočet vydařených vystoupení, ale rozhodla se odstěhovat se na Slovensko a pracovat mimo hudební branži, a to jako profesionální vizážistka. Netajila se tím, že ji za hranice přivedla láska, která trvala 5 let. Pro Šárku ostatně mělo vždy slabost mnoho mužů, například muzikálový král Daniel Hůlka nebo režisér Filip Renč, se kterým byla dokonce zasnoubená. Vztah však bohužel nevyšel a Šárka se vrátila před dvěma lety zpět do Česka. V současné době je na volné noze a rozhodla se i pro návrat k hudbě. Šárku můžeme po letech vidět na divadelních prknech v muzikálu Robinson Crusoe, kde mimo jiné vystoupí vedle svého expřítele Dana Hůlky. Svůj tehdejší fanklub jistě touto zprávou potěšila. 

2005: Česko hledá SuperStar, 2. série

Gabriela Al Dhábba

I druhá série České SuperStar měla talentované finalistky. Ačkoliv byl finální souboj čistě mužský, v němž zvítězil Vlasta Horváth nad Petrem Bendem, na bronzovém místě se umístila exotická Gabriela Al Dhábba nejen díky svému vzhledu, ale především díky hlasu. Po účasti v soutěži se stala sólovou zpěvačkou a v roce 2006 vydala album Contra Factum. Pak se ale Gába, jak jí přezdívají, přesunula za kameru, konkrétně do produkce. V současnosti je šťastnou maminkou čtyřleté holčičky Mayi a skoro roční dcerky Laury.

Michaela Nosková

Ačkoliv se Michaela umístila na devátém místě ze dvanácti soutěžících, jako jedna z mála to dotáhla opravdu hodně daleko. Uznávaná sólová a muzikálová zpěvačka má za sebou nespočet odpremiérovaných muzikálů. Své štěstí zkusila na několik měsíců i v Londýně, zde se jí pracovně velmi dařilo, ale pocítila stesk po rodině. Nyní se s devítiletou dcerou Eliškou odstěhovala z Prahy do Staré Boleslavi, aby byla nablízku svému příteli Jindrovi.

2006: Česko hledá SuperStar, 3. série

Bára Zemanová

I ve třetí sérii bojovali o titul vítěze muži – David Spilka a Zbyněk Drda, který nakonec vyhrál. Horkým tipem soutěže byla ale rudovlasá rockerka Bára Zemanová. Muzikantka se hudbou živí nadále a má za sebou již 3 desky. Muzika ji ale ovlivňuje i v soukromém životě. Před téměř čtyřmi lety si totiž vzala kytaristu ze své kapely a společně jim dělá radost dvouletá dcerka Ema. 

Leona Černá Stříbrná

Horkou favoritkou byla i Leona Černá, která se umístila na třetím místě. V současné době je hvězdou muzikálů v pražském Divadle Broadway, kde ji proslavily kusy jako Bídníci nebo Muž se železnou maskou, a právě onen druhý jmenovaný muzikál byl na delší dobu jedním z posledních, protože před 2 lety porodila druhorozenou dcerku Tamarku. 

2009: Česko Slovenská SuperStar, 1. řada

Monika Bagárová

Monika si svým čistým hlasem a pokorou získala empatie diváků v první Česko Slovenské SuperStar. Po účasti v soutěži se ihned etablovala na poli hudebního showbyznysu a zabodovala s písní Prší ve spolupráci s Robem Opatovským. Monika má za sebou nejen alba, ale také řadu ocenění a účinkování v zábavních pořadech, jako je například StarDance. Také si minulý rok v SuperStar vyzkoušela roli porotce a místy zavzpomínala na to, jak stála před 11 lety na opačné straně. I v letošním roce bude zdobit porotcovskou stranu. Krásná zpěvačka minulý rok porodila dcerku Rumiu, a se zápasníkem MMA Makhmudem Muradovem tak tvoří krásnou trojici.

Markéta Konvičková

I Markéta Konvičková jako kolegyně Monika je v roli maminky a stará se o čipernou Amálku, kterou má s dlouholetým partnerem – pilotem Reném. Soutěž SuperStar jí slibně nastartovala kariéru tak jako Monice a rok nato vydala své debutové CD s názvem Na šňůře perel, na kterém spolupracovalo mnoho známých osobností, jako jsou Michal David, Petr Bende a další. Markéta je uznávanou zpěvačkou pop music, ale ne vždy ji fanoušci podporovali. Neprávem ji obviňovali například z alkoholismu. Krásná zpěvačka se ale místo toho potýkala se vzácnou formou nádoru, kvůli kterému přišla o vlasy a přibrala na váze. Nyní se však těší ze své rodiny a nově postaveného domku nedaleko Třince. 

Podívejte se do fotogalerie, jak se změnily finalistky SuperStar!

2011: Česko Slovenská SuperStar, 2. řada

Celeste Buckingham

Slovenská zpěvačka americko-švýcarského původu sice skončila na desátém místě, ale přesto se v hudbě dokázala prosadit, a to nejen v České republice, ale i v zahraničí. Prorazila energickým a chytlavým songem s názvem Run Run Run. Tento hit slavil nevídané úspěchy, doslova ovládl rádia a získal řadu hudebních ocenění. Není divu, že si tento song vysloužil přes 23 milionů zhlédnutí na kanálu YouTube. Celeste nějakou dobu pobývala v Americe, poté se vrátila na Slovensko a nyní je už skoro rok na Madeiře, kam odcestovala za rodiči, mají tam vlastní byt. Nedávno se krásná zpěvačka svěřila na svém instagramovém účtu, že i když se má na Madeiře pořád co učit, především chce zlepšit si portugalštinu, tak si zvykla na svůj nový život, který jí dal konečně pocit klidu a rovnováhy. Nyní je konečně šťastná a sama sebou, jak říká, a těší se, až se vrátí opět na Slovensko a pořádně si zazpívá! 

Alžběta Kolečkářová

Alžběta vynikala svým charisma a výrazným, neotřelým vzhledem – její rovnou ofinku si možná pamatujete doteď. Dnes ale zpěvačka vypadá úplně jinak, razantně totiž zhubla a začala se zdravěji stravovat. Jejím hnacím motorem je jednak syn Louis, jednak silná fanouškovská základna. Minulý rok měla naplánovanou dlouhou koncertní šňůru, z té však sešlo. Zpěvačka totiž opět otěhotněla a nyní už má Louis bráchu – Lennyho. Se zpěvem však nekončí! 

2013: Česko Slovenská SuperStar, 3. řada

Sabina Křováková

Titul vítěze třetí řady Česko Slovenské SuperStar získala Sabina Křováková, která zaujala mimo jiné i zpěváka a skladatele Xindla X, jenž jí dal mnoho rad do života, ale také pro ni napsal texty k písním. Na hudební scéně vystupuje s kapelou pod svým jménem. Objevila se ale i na jevištních prknech a účinkovala v muzikálu Mamma Mia. Na začátku měsíce vyšla s novou písní s názvem Hrdina, která je dosti příznačná. Je totiž reakcí na pandemický rok. 

2015: Česko Slovenská SuperStar, 4. řada

Emma Drobná

Mladá zpěvačka předtím, než se proslavila jako vítězka čtvrté řady Česko Slovenské SuperStar, žila v Londýně, kde si mimo jiné zahrála v klipu Hlavolam české skupiny Chinaski. Před čtyřmi lety vydala svou debutovou desku s názvem You Should Know, kde najdeme song Words, ten si podmanil rádia. Na desce pracovala přibližně rok a dvě skladby z desky s názvy Cold a She byly napsány už před pěveckou soutěží, jelikož Emma píše texty písní už od svých sedmnácti let. V hudbě se mladé zpěvačce daří, minulý rok vydala další desku Better Like This. 

2018: Česko Slovenská SuperStar, 5. řada

Tereza Mašková

Tereza uhranula porotu, ale i publikum svým hlasem jako zvon, a tak právem získala titul 5. řady Česko Slovenské SuperStar. Vždy snila o pěvecké kariéře a své štěstí zkusila už v roce 2010 v pořadu Česko Slovensko má talent. Mladá zpěvačka ale tehdy v soutěži nepostoupila daleko a svým nevýrazným vzhledem nikoho nezaujala. O pár let později sklidila ovace. Je charakteristická svým éterickým vzhledem a růžovými vlasy. Vyzkoušela si i roli modelky, a před třemi lety se dokonce stala tváří spodního prádla Tezenis.

Autor: Žaneta Podlahová