Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Královští rebelové: 9 situací, kdy Meghan a Harry porušili pravidla

  • Harry a Meghan
    9. ledna 2020 | 11:22

    Už jsme si zvykli na skutečnost, že Harry a Meghan jsou tak trochu rebelové, ale tentokrát opravdu šokovali celou královskou rodinu. Rozhodli se totiž vzdát svého postavení a žít na vlastní pěst. Toto prohlášení sdíleli včera na svém instagramovém účtu a překvapili tak nejenom celý svět, ale hlavně samotnou královnu. O jejich plánech totiž nikdo předem nevěděl.

     

    Za největší rebelku královské rodiny byla často považována princezna Diana, ale její syn Harry s chotí Meghan jí úspěšně šlape na paty.  Kdy konkrétně vévoda a vévodkyně ze Sussexu trochu přestřelili?

  • Neskrývají své pocity na veřejnosti

    Harry a Meghan
    Autor: profimedia.cz

    Od začátku jejich vztahu je na všech formálních i neformálních událostech vidíme ruku v ruce a sem tam padne i nějaký polibek. V královské rodině není zvykem, aby si pár projevoval lásku a náklonnost na veřejnosti, ale o tom si Harry s Meghan myslí nejspíš své. Naposledy se svými city nechali unést při návštěvě Kapského Města. 

  • Neformální chování

    Meghan a princ Harry se v JAR rozhodně nechovají jako členové královské rodiny...
    Autor: Reuters

    Jejich cesta po Jižní Africe se nese v neformálním duchu. Podle britského deníku Daily Mail Meghan a Harry dokonce dovolili místním, aby je oslovovali křestními jmény, vynechali tituly. Nemusí se jim ani klanět. Na ulici v Nyanze se pak Meghan nechala strhnout k místnímu tanci a přidal se k ní také Harry. Nechybí ani dotek a objetí s lidmi.

  • Osobní potřeby

    Princ Harry
    Autor: profimedia.cz

    Ještě předtím, než se stali manželským párem, navštívil princ Harry Meghan v Torontu, kde zrovna natáčela film. Na tom by nejspíš nebylo nic špatného, kdyby to však nebylo bezprostředně poté, co ukončil svou pracovní cestu po Karibiku. Členové královské rodiny by totiž neměli kombinovat oficiální návštěvy s osobními potřebami. To však Harryho nezastavilo a místo toho, aby odjel do Londýna, vyrazil za svou láskou.

  • Meghan nenosí silonky

    Meghan a Harry
    Autor: profimedia.cz

    Silonky patří mezi nezbytný doplněk královského šatníku a členky královské rodiny by je měly mít na sobě pokaždé, když se objeví na veřejnosti. Královna Alžběta II. vyžaduje, aby každá členka královské rodiny silonky nosila, a to bez ohledu na počasí. Meghan si však s tímto příkazem hlavu neláme a několikrát se objevila na veřejnosti s holýma nohama a nebála se vzít si ani otevřené boty, které jsou podle královských pravidel také nevhodné.

  • Meghan nosí černou

    Meghan a Harry
    Autor: profimedia.cz

    V případě, že členové královské rodiny cestují do zahraničí, musí mít s sebou zabalený vždy jeden černý outfit pro případ náhlého úmrtí panovníka či jiného člena královské rodiny. Toto nepsané pravidlo zavedla královna v roce 1952, kdy byla na návštěvě Keni a její otec zemřel. Neměla s sebou černé oblečení a po příletu zpátky do Londýna neopustila letadlo, dokud jí nebyly doručeny smuteční šaty. Meghan však nosí černé oblečení na oficiálních akcích, a dokonce při předávání cen British Fashion Awards v roce 2018 měla černý lak na nehty. Členky královské rodiny přitom mohou používat pouze nude nebo světlé růžové odstíny.

  • Oslava pro miminko

    Meghan a Harry
    Autor: profimedia.cz

    V Británii na oslavu zvanou baby shower nejsou vůbec zvyklí, a tak vévodkyně Kate ani jednu během svých tří těhotenství neměla. Zato Meghan si tuto podmínku prosadila a odletěla do New Yorku, aby příchod svého prvního dítěte oslavila se svými blízkými přáteli, mezi které patří i tenistka Serena Williams.

  • Miminko hned neukázali

    Meghan Harry
    Autor: profimedia.cz

    Oproti své švagrové vévodkyni Kate, která se veřejnosti vždy ukázala několik hodin po porodu dokonale upravená a nalíčená, jsme si na první fotky novopečených rodičů s malým Archiem museli nějakou chvilku počkat. Svého prvorozeného syna ukázali až dva dny po porodu. 

  • Soukromé křtiny

    Meghan, Harry a Archie.
    Autor: Profimedia

    Meghan a Harry se rozhodli jít proti proudu, co se křtin Archieho týče. Na rozdíl od Kate a Williama pojali tento den jako soukromou akci, na kterou pozvali jen hrstku nejbližších. Navíc si nepřáli, aby u jejich příjezdu byli přítomni novináři. Na křtinách chyběla královna, která v té době měla státní povinnosti. Dorazili však princ Charles s manželkou Camillou, princ William s vévodkyní Kate, Meghanina matka Doria Ragland a nechyběly ani sestry princezny Diany lady Jane Fellowes a lady Sarah McCorquodale.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.