Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hit léta: Tričko, po kterém šílí celý internet!

16. června 2020 | 06:00

Každá nová sezona se hemží novými módními trendy. Dnes je na výsluní minimalistické tričko s ramenními vycpávkami v černé, béžové a bílé paletě barev. Odkud se vzalo a jak ho správně nosit?

Sociální sítě se hemží novými trendy, nejen z oblasti kosmetiky, bytových doplňků, ale především módy. Dnes se zaměříme na „hot trend“ z Instagramu, jímž je tričko s dominantou vycpaných ramenou. S tímto velmi úspěšným trendem přišla značka Frankie Shop a šílí po něm celý internet! Ramenní vycpávky jsou inspirací z 80. let, kdy se bezpochyby zapsaly do módních dějin. I dnes nosíme některé módní záležitosti této doby. Například nesmrtelnou ledvinku, která se uchytila především minulé dvě letní sezony, trička s potiskem oblíbených hudebních skupin či animovaných postaviček, denimový outfit, volánky nebo opulentní vlasové čelenky. Výrazným znakem byly právě již zmiňované ramenní vycpávky v kontrastu s úzkým pasem. A i tričko jinak volného střihu nosí známé celebrity a influencerky s důrazem na zúžený pas.

Oblíbila si ho i Česká Miss 2015, influencerka a modelka Nikol Švantnerová. Krémové tričko zasadila do monochromatického stylu, zvolila k němu bílé tenisky, k nim odpovídající crossbody kabelku na zlatém řemínku a světlé kalhoty paperbag s výrazným opaskem. Nikol taky trefně okomentovala sladění se svým čtyřnohým bílým chlupáčem.

Ani Alex Sedláčková, blogerka, která má cit pro módu, nezůstala pozadu. K bílému triku zvolila denimové tmavé kalhoty a sandálky s hranatou špičkou na podpatku. Pohodlný outfit do městské džungle, ale i za pracovní stůl. Pro designérku Markétu Dlouhou Márovou, jejíž inspirací v tvorbě šperků je podmořský svět, je charakteristický minimalistický styl oblékání, a tak ani jí nechybí v šatníku toto věhlasné triko. Ke světlému obléká béžové kalhoty s vysokým pasem nebo bílý denim, k černému pak kožené šortky a kotníkové vojenské boty.

Zkrátka nepřichází ani jeho šedá varianta, kterou nosí americká instagramerka vystupující pod názvem a_typelist, která dokazuje, že toto triko „na ragbistu“ se nehodí pouze ke kalhotám, ale i k midi sukni a zavazovacím sandálkům.

Podívejte se do fotogalerie na další módní inspiraci od  světových blogerek! Nosí ho i ženy přes 40 let! Nadčasový a zároveň originální kousek hodící se napříč módními styly.

Autor: Žaneta Podlahová