Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Charlie z Top Gunu: „Jsem stará a tlustá, proto nehraju v novém filmu!“ A jak vypadají ostatní?

29. května 2022 | 06:00

Volné pokračování veleúspěšného trháku Top Gun z osmdesátých let si odbylo svou filmovou premiéru a zúčastnili se jí i členové britské královské rodiny. Je neuvěřitelné, jak skvěle vypadá představitel hlavního hrdiny Tom Cruise, který v červenci oslaví své kulaté šedesáté narozeniny! Jak jsou na tom se stárnutím jeho filmoví parťáci?

Top Gun přišel do kin před šestatřiceti lety a mnoho z mladíků, kteří se ve filmu objevili, popostrčil výš k hvězdné kariéře. Každý z nich měl svou přezdívku, kterou si fanoušci pamatují dodnes, neboť tyto přezdívky byly jen pro drsné kluky v rychlých stíhačkách. Maverick, Iceman, Goose, Viper nebo Wolfman, to je jen pár z nich.

Celá parta bývalých kumpánů se do nového dílu rozhodně neprosadila. Ani Maverickova láska Charlie, již hrála Kelly McGillis, se v novém filmu neobjeví, byla nahrazena Jennifer Connelly, která hraje Penny Benjamin. O ní se v prvním filmu jen mluví, a tudíž bylo snazší dosadit do této role herečku, jež bude více korespondovat s představami a dějovou linkou. „Jsem stará, tlustá a vypadám moc na svůj věk,“ odpověděla McGillis na dotazy novinářů, proč není ve volném pokračování.

Video se připravuje ...
Top Gun 2: Tom Cruise se vrací v nejslavnější roli • VIDEO: CinemArt, idh

Do filmu se dostal Iceman, kterého si zahrál Val Kilmer, přestože po prodělání rakoviny hrtanu přišel o hlas. Možnost mluvit má díky neuvěřitelné moderní počítačové technologii. Kilmerova dcera se vyjádřila k jeho účinkování ve filmu, jak moc pro něj znamenalo být zase součástí party kamarádů a mezi filmaři, protože to je jeho celý svět.

Podívejte se s námi do galerie na to, jak moc se za těch šestatřicet let změnili hlavní hrdinové filmu. Je to pořádně dlouhá doba a čas nešetří nikoho z nás! Snad kromě Toma Cruise, ale ten má zřejmě na půdě obraz, který stárne za něj.