Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

9 zajímavostí, které jsme se letos dozvěděli o královské rodině

  • ...
    27. prosince 2019 | 06:00

    Pro britskou královskou rodinu to byl pořádně rušný rok! Vévoda a vévodkyně ze Sussexu přivítali své první dítě Archieho, vzali ho na své královské turné, vévoda a vévodkyně z Cambridge zase odcestovali do Pákistánu, kde nás uhranuli svým šatníkem. Oslavily se první narozeniny prince Louise a princezna Charlotte nastoupila do školy. Co dalšího jsme se tento rok dozvěděli o královské rodině?

    Jaké události zasáhly britskou královskou rodinu tento rok? Přečtěte si, co jsme se letos o jejích členech dozvěděli!

  • Cesty královských bratrů se rozdělily

    Princ Harry princ William
    Autor: profimedia.cz

    Ještě nedávno tvořili tito dva nerozlučnou dvojku, s příchodem Meghan do Harryho života se ale vše změnilo. Údajně totiž za jejich rozkmotřením stojí skutečnost, že se Meghan a Kate nemají příliš v lásce. Sám Harry jisté neshody přiznal v rozhovoru pro televizi ITV, která o něm a jeho manželce Meghan natáčela dokument. Zde uvedl, že se už nestýkají tak často jako dřív. "Jsme bratři a vždycky budeme. Přestože jsme se každý vydali na jinou cestu, vždy tady pro něj budu, a pokud vím, tak i on pro mě. Mám ho moc rád a většina problémů mezi námi je vymyšlená. Máme své dobré i špatné dny," dodal.

  • Archie vypadá přesně jako Harry

    Archie je opravdu roztomilý!
    Autor: Reuters/ ČTK

    Když se Harry s Meghan vydal na královskou cestu po jižní Africe, vzali malého Archieho s sebou, a veřejnost si ho tak mohla konečně pořádně prohlédnout. Lidé ho okamžitě začali srovnávat s princem, podoba je totiž opravdu nepřehlédnutelná! Dokonce to vypadá, že malý Archie zdědil po svém tatínkovi zrzavé vlasy!

  • Meghan prozradila Harryho přezdívku

    Princ Harry s Meghan Markle v Africe
    Autor: Reuters

    V každém vztahu se protějšky navzájem oslovují nějakou přezdívkou. A jak to má vlastně Meghan s Harrym, prozradila vévodkyně během rozhovoru s novinářem Tomem Bradbym. V něm se totiž prořekla, že Harryho oslovuje roztomilou zkratkou jeho jména, tedy písmenem "H". Okamžitě znejistěla, zda neprozradila příliš intimní věc, ale novinář ji rychle uklidnil, že je to v pohodě a může pokračovat v odpovědi.

  • Svou přezdívku má také princezna Charlotte

    ...
    Autor: profimedia.cz

    Tak to vypadá, že se to v královské rodině přezdívkami jenom hemží! Malá raubířka Charlotte, která letos nastoupila do školy, má jednu také. Vévodkyně Kate prozradila, že své dceři neřekne jinak než "Lottie". Jak roztomilé!

  • Zelená jim sluší

    Kate a William
    Autor: profimedia.cz

    Během své návštěvy v Pákistánu vystřídali princ William a vévodkyně Kate mnoho slušivých outfitů. Kate se rozhodla ctít tradice, a tak její šatník obsahoval kousky v pákistánském stylu. Když oba dorazili na recepci v zeleném, vypadali neskutečně. Kate oblékla třpytivé šaty z dílny Jenny Packham a William tradiční pákistánský oblek šerwani. Oba vypadali nádherně.

  • Harry a Meghan přemýšleli o životě v Africe

    Princ Harry na minovém poli v Angole
    Autor: Reuters

    Není žádným tajemstvím, že prince Harryho chytla Afrika za srdce. Zejména město Botswana, kam poprvé odcestoval po smrti své matky v roce 1997. Později sem vzal také Meghan na romantickou dovolenou. Přestože je velmi nepravděpodobné, že by se sem královský pár přestěhoval, má Harry s touto zemí velké plány. "Nevím, kde bychom teď v Africe mohli žít, přesto chci být s touto zemí spojený. Naše práce se bude zaměřovat převážně na Afriku, na ochranu její přírody," uvedl v dokumentu pro televizi ITV.

  • Princ George je fanouškem fotbalového klubu Aston Villa

    ...
    Autor: profimedia.cz

    Vypadá to, že se mladý princ rozhodl jít ve stopách svého otce a stejně jako on se stal velkým fanouškem fotbalového klubu Aston Villa. Princ William vzal letos svého syna se zbytkem rodiny poprvé na fotbal a malé princátko z toho mělo obrovskou radost. Celá rodina se na tribuně chovala opravdu bezprostředně, radovali se z gólů a několikrát diskutovali s ostatními fanoušky.

  • Kate oblékla kalhoty

    Vévodkyně Kate
    Autor: profimedia.cz

    Ať už na sebe Kate oblékne cokoliv, vypadá vždy báječně. Letos jsme navíc mohli být svědky toho, že několikrát oblékla také kalhoty. A celkově její šatník působí svěžeji a moderněji. Tuto příjemnou změnu má na svědomí stylistka Virgine Chadwyck-Helay, která nahradila Natashu Archer. Ta neplánovaně otěhotněla a musela odejít na mateřskou.

  • Své přátele podporuje Meghan za všech okolností

    Meghan Markle
    Autor: profimedia.cz

    Malému Archiemu byly teprve čtyři měsíce, když se Meghan rozhodla odletět do New Yorku, aby podpořila svou blízkou přítelkyni Serenu Williams na US Open. Vévodkyně seděla hned vedle Sereniny matky Oracene Price a manžela Alexise Ohaniana. Po skončení zápasu ihned odletěla zpátky do Velké Británie. Serena později v rozhovoru uvedla, jak moc si tohoto gesta váží. Meghan podle ní ukázala loajalitu jak ke svým přátelům, tak také k rodině.

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.