Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C
 
8. 6. - 10. 6. Kupte si podprsenku se slevou až 20 %
 

Špatný obvod i špatně nastavená ramínka: Tyhle chyby už neudělám!

  • Video se připravuje ...
    30. května 2018 | 06:00

    Možná i vy patříte mezi ženy, které si už dlouhé roky kupují špatné podprsenky. Tomu je teď konec! Vyvarujte se nejčastějších chyb a konečně svým ňadrům i celému tělu dopřejte pohodlí.

  • Příliš velký obvod

    podprsenky
    Autor: shutterstock.com

    Nejčastější chyba, které se ženy dopouští. Jak ale poznáte, že jste si koupila velký obvod podprsenky? Podprsenka u zapínání vyjíždí nahoru, protože obvod nedrží poprsí tak, jak má, a většina váhy je zavěšena na ramínkách. Ta by správně měla nést pouze 20 procent celkové váhy prsou. Když je to víc, ramínka se zařezávají a v horším případě se dostaví i bolesti zad a krční páteře.

    Jak se chyby vyvarovat: Podprsenku si v kabince zkoušejte opravdu důkladně. Zkuste zvednout ruce vzhůru, obvod se nesmí pohnout a ňadra nesmí dole vykukovat z košíčků. Pokud se obvod hýbe, vyzkoušejte menší, ale číslo košíčku naopak větší.

  • Příliš malý obvod

    podprsenky
    Autor: shutterstock.com

    Obvod podprsenky ovšem nesmí být ani příliš těsný. Když ji svléknete a máte ji otlačenou, nebo se vám pod tričkem rýsují nevzhledné faldíky, které běžně nemáte, je třeba sáhnout po větším obvodu.

    Jak se chyby vyvarovat: Během zkoušení v kabince nepoznáte, zda se podprsenka otlačí do kůže, ale můžete si přes ni vyzkoušet těsné bílé tričko a ověřit, jestli se vám na zádech neobjevily špíčky. Důležité také je, aby ramínka byla vůči sobě vodorovná!

    Video se připravuje ...
    Špatný obvod i nastavená ramínka: Tyhle chyby už neudělám! • VIDEO: Petr Cífka/BPŽ

  • Malé košíčky

    podprsenky
    Autor: shutterstock.com

    Kromě obvodu vám musí dokonale padnout i košíčky. Když vám prsa doslova přetékají ven a pod tričkem to vypadá, že máte místo dvou ňader čtyři, je to špatně!

    Jak se chyby vyvarovat: Malý košíček se nemusí projevit hned, proto zkuste v kabince trochu poskočit, předklonit se a také zvednout ruce. Když prsa z košíčku nevylézají ani při pohybu, je velikost správná. V opačném případě je třeba sáhnout po větším košíčku, ale obvod podprsenky nechat stejný.

  • Velké košíčky

    podprsenky
    Autor: shutterstock.com

    Častou chybou především žen s malými prsy je nošení velkých košíčků, které odstávají a nevzhledně se krabatí.

     

    Jak se chyby vyvarovat: Pokud se vám při zkoušení tvoří mezi ňadry a podprsenkou prázdné místo, zachovejte obvod, ale sáhněte po menším košíčku. Řešením může být push-up podprsenka, která je mělká a prostor košíčků hravě vyplní i malá ňadra.

  • Špatně nastavená ramínka

    podprsenka
    Autor: shutterstock.com

    Zásadní chybou je také nevhodné nastavení ramínek. Další chybou může být nevhodné nastavení. Když jsou příliš dlouhá, nese celou váhu poprsí jen obvod a ramínka při pohybu padají. V opačném případě se zařezávají a mohou způsobit i bolesti zad nebo nesprávné držení těla.

    Jak se chyby vyvarovat: Obvykle stačí utáhnout nebo povolit ramínka pomocí posuvné spony.

Diskuse ke článku
.
O víkendu 8. - 10. 6. jsme pro vás připravili skvělou nákupní akci. Ve vybraných obchodech si budete moci koupit tu nejlepší podprsenku, navíc se slevou až 20 % a dárkem od YVES ROCHER. To rozhodně nesmíte propásnout!
Správná velikost podprsenky
Video se připravuje ...