Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Simona Krainová v šatech za 10 miliónů: Jsou nad rámec mého rozpočtu

30. září 2013 | 14:18

Slavná Marilyn Monroe v nich v roce 1953 zpívala známou píseň Diamonds Are A Girls Best Friend. O 31 let později se v nich ve svém klipu s názvem Material Girl v náručí mužů vznášela Madona. Teď je oblékla topmodelka Simona Krainová (40). Není divu, že je pak ani nechtěla vysvléct.

Česká topmodelka si šaty z růžového saténu, ve kterých Marilyn Monroe v roce 1953 zazářila ve filmu Pánové mají radši blondýnky a zpívala v nich známou píseň s názvem Diamonds Are A Girls Best Friend, neoblékla jen z rozmařilosti.

V modelu nepředstavitelné historické hodnoty totiž bude nestárnoucí Simona Krainová moderovat VIP párty ve stylu Marilyn, která se v rámci stejnojmenné výstavy bude konat ve středu 2. října v Jízdárně Pražského hradu.

Topmodelka Simona Krainová si vyzkoušela šaty, ve kterých Marilyn Monroe v roce 1953 zpívala písničku Diamonds Are A Girls Best Friend.
Autor: archiv

A protože je zapotřebí, aby jí originální šaty padly jak ulité, byla si je v neděli vyzkoušet. Asistoval jí při tom tým odborníků, kteří si vzali na starost drobné úpravy.

"V téhle bedně je poklad... Originální šaty Marilyn Monroe, které měla na sobě když zpívala Diamonds Are A Girls Best Friend v roce 1953," napsala Simona v neděli na svůj Facebook.

Jaký poklad ta nevzhledná bedna asi ukrývá?
Autor: archiv
Ta si to, že je mohla mít na sobě skutečně užívala. I když měla i trochu obavy, aby cenný model nějak nepoškodila. Už brzy totiž půjdou tyhle šaty do aukce a vyvolávací cena není zrovna nízká. V přepočtu totiž začíná na 10 miliónech.

"V dražbě se prodávají za 500 tisíc dolarů... Je to trochu nad rámec mého rozpočtu, ale ve středu budu mít tu čest je mít na sobě," svěřila se ještě Simona na sociální síti.

Topmodelka Simona Krainová si vyzkoušela šaty, ve kterých Marilyn Monroe v roce 1953 zpívala písničku Diamonds Are A Girls Best Friend.
Autor: archiv
Jejich cena se však může vyšplhat až do závratných výšin. Před dvěmi lety se totiž na aukci v Los Angeles dražily slavné bílé šaty, v nichž Marilyn hrála ve filmu z roku 1955 s názvem Slaměný vdovec. Nakonec se prodaly v přepočtu za neuvěřitelných 100 miliónu korun.