Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Výměna manželek: Urputný diktátor dohání k pláči děti i ženu

Video se připravuje ...
Výměna manželek: Urputný diktátor dohání k pláči děti i ženu
VIDEO: tv Nova
21. června 2023 | 06:00

Tento díl Výměny manželek bude zase na nějakou dobu posledním, který bude TV Nova vysílat. O prázdninách si totiž budete moct zopakovat ty nejvydařenější díly a ten, kdo má Voyo, dostane exkluzivně várku zbrusu nových dílů. Tak se pojďme podívat, co se bude dneska večer dít!

Matka dvou dcer Jana se přestěhuje z Přelouče do Prahy, kde již kdysi pár let bydlela, do rodiny, kde se k dítěti nechovají direktivně. Na druhou stranu zamíří Petra, která se náhradního manžela pokusí přesvědčit, aby na dcery nebyl tak tvrdý. 

První rodina Výměny manželek žije v pronajatém bytě 3+kk v Praze na moderním sídlišti Jarov. Petře je 33 let a je kadeřnicí na mateřské dovolené. Honzovi je 30 let a je podnikatel. Spolu mají dvouletou dceru Aničku. Petra a Honza tvoří spokojený pár už čtyři roky. S nápadem přihlásit rodinu do televizního pořadu přišel Honza, přišlo mu to jako zajímavý adrenalinový zážitek. Partneři vyznávají liberální výchovu, a tak celý jejich svět se točí kolem malé dcerky. Jejich dohady se týkají maličkostí. Např. když si Honza zapomene v kalhotách papírový kapesník. Oba by chtěli změnit přístup hlavně k sobě. Chtěli by se víc chválit a více si vyznávat lásku.

Druhá rodina žije v panelovém domě na přeloučském sídlišti v bytě 3+1. Janě je 40 let a pracuje v pečovatelském domě pro seniory. Pavlovi je 40 let a živí se jako popelář. V domácnosti s nimi žijí Janiny dvě dcery z předchozího vztahu: prvňačka Janička (7) a Eliška (6). Dvě dcery má i Pavel, ale ty žijí na Moravě. Partneři spolu žijí jeden rok. Do Výměny manželek se přihlásili pro to, aby Pavel nebyl na holky tak přísný a dokázal se s Janou domluvit na společné výchově. Jana by chtěla, aby s Pavlem viděli, jak probíhá výchova dětí jinde.

Petra se v novém bytě cítí příjemně. Vybavení jí přijde prostší, ale funkční. Nejvíc se jí líbí dětský pokoj. Co se jí už ale nelíbí, je fakt, že holky pijí pouze sladké nápoje, a má problém i s výchovou, jaká je na děti aplikována. Moc se podle ní doma křičí, i když to není potřeba. Janička má spoustu jedniček, ale Pavel ji stejně při plnění domácích úkolů sekýruje. Petra by chtěla, aby dcery občas chválil. K menší výměně názorů dojde, když Petra s holkami vyrábí valentýnky. Pavel to hned začne komentovat, že to je americký svátek, který on neuznává. Když však Petře dojde kurýrem kytice, dojme ho to a rozhodne se své Janě druhý den také poslat květiny.

I Janě se nový pražský byt líbí. Přijde jí jednoduchý a čistý. Honza i Anička jí přijdou sympatičtí, jen Anička je hodně fixovaná na tátu a špatně si k náhradní mamince hledá cestu. Velkým tématem je i odlišný přístup k výchově. Honza s Petrou nejsou zastánci diktatury, nechtějí dcerku do ničeho nutit. Jana je ráznější. Avšak i ona se v nové domácnosti inspiruje a chtěla by se s Pavlem domluvit, aby víc s holkami komunikovali, aby víc vysvětlovali.