Pátek 21. června 2024
Svátek slaví Alois, zítra Pavla
Oblačno, bouřka 30°C

Herečka Alena Doláková (35): Snad každá holka si připadá stará a tlustá už od narození!

Video se připravuje ...
Herečka Alena Doláková: Snad každá holka si připadá stará a tlustá od narození!
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
14. června 2024 | 05:00

Když přijde do studia herečka a stand-up komička Alena Doláková, je to doslova jedna perla za druhou. Holky na víně s ní probraly její svéráznou definici feminismu, historky z Tinderu, který využívá jako skvělou studnici témat pro stand-up, i hollywoodské zkušenosti s filmem. A jako milovnici angličtiny ji nechaly i „po oxfordsku“ říct pár vět.

„Já si ve všem připadám jako začátečník asi proto, že toho dělám tolik,“ směje se Alena. A má pravdu – herečka, která si začala i s těžkou disciplínou, jakou je stand-up, napsala i knihu Anna z Hollywoodu, která vás pobaví a zároveň vás bude u čtení i mrazit

„Máma se ptala, kolik má zaplatit vydavatelství, aby knihu nevydali,“ vzpomíná Alena, která se tu nebojí otvírat třaskavá témata, jako jsou třeba mužské penisy a vztah k vlastní sexualitě. „Sama se červenám, když tu knihu čtu,“ dodává.

Jako herečka nedávno dotočila seriál Studna, který pro Voyo režíruje Tereza Kopáčová, a zavzpomínala na sebe, holku z Brna, která se zdráhala i promluvit na režiséra Jana Svěráka, pod jehož taktovkou hraje hlavní roli v divadelním představení Dobré ráno s Findou.

„I bílí heterosexuální muži mohou být fajn,“ shrnuje Alena své myšlenky při dotazech na feminismus. A zároveň přiznává, že ráda vaří a klidně by byla i v domácnosti.

Podívejte se na nový díl podcastu Holky na víně v úvodu článku, kde o smích nebyla nouze, nebo si ho poslechněte na Spotify.

Autor: Tereza Víchová
Video se připravuje ...