Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kristýna Leichtová: Bude učit jiné ženy, jak se připravit na domácí porod

Video se připravuje ...
Kristýna Leichtová: Bude učit jiné ženy, jak se připravit na domácí porod
VIDEO: CNC
17. listopadu 2023 | 06:00

Herečku Kristýnu Leichtovou (38) už brzy budeme vídat nejen na televizních obrazovkách či divadelních prknech, ale i jako lektorku. Sama totiž zvolila domácí porod, čehož rozhodně nelituje, a proto by teď chtěla své zkušenosti předávat dál.

Herečku jsme potkali na výstavě Šaty, které tančí v Tančícím domě, kde vzpomínala nejen na své období v soutěži StarDance, ale také prozradila, co je u ní nového. Jednou z novinek je, že studuje předporodní přípravu. „Vzhledem k tomu, jakou osobní cestou jsem si prošla, tak si myslím, že je potřeba šířit osvětu a začít vždycky u toho začátku a základu,“ sdělila nám Kristýna důvody výběru studijního oboru. Poukazovala tím na to, že druhou dceru Rozárku přivedla na svět u sebe doma, ve vaně, čemuž přihlížel i její partner Vojtěch Štěpánek s prvorozenou dcerou Dorotkou.

Celou zkušenost i s fotkou tehdy herečka sdílela na sociálních sítích. Zatímco někteří lidé jí gratulovali a její volbu schvalovali, našlo se i hodně těch, kteří to odsoudili jako kontroverzní, příliš alternativní akt, který je zbytečným hazardem se životem. Herečka si však stojí pevně za svým rozhodnutím a rozhodně zážitku nelituje. „Mám hernu v Ostravě a tam máme takovou místnost, kde se pořádají kurzy, a tam bych určitě pořádala předporodní přípravu,“ prozradila svou vizi.

Studium jí sice zabírá dost času, ale péči o rodinu a další pracovní povinnosti kvůli tomu nezanedbává. „Píšu závěrečnou práci, takže na to je potřeba si najít čas, a to vždycky záleží na rozpoložení partnera nebo maminky, jestli se jim zrovna chce hlídat, nebo ne,“ dodala k tomu.

Jak Kristýna vzpomíná na StarDance a co bude dělat o Vánocích? To se dozvíte v našem video rozhovoru v úvodu článku.

Autor: Štěpánka Bínová
Video se připravuje ...