Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

5. díl StarDance: Maršálek to schytal za svou váhu a získal nejmenší počet bodů. Domů jde však někdo jiný

11. listopadu 2023 | 19:55

Během pátého večera jsme byli opět svědky skvělých tanečních výkonů sedmi párů, které se protančily do poloviny soutěže. Tento díl přinesl spoustu zajímavých písní, které se v soutěži StarDance běžně neobjevují. Zazněly nejen cizokrajné tóny, ale i jazyky a neobvyklé písně ovlivnily také podobu tanečních kostýmů. Páry dnes předvedly sambu, cha-chu a valčík. Komu tanec sedl a kdo soutěž nakonec opustil?

Hodnocení poroty

Dnešní večer otevřel nejmladší pár soutěže Darija Pavlovičová a Dominik Vodička, který zatančil svižnou sambu. Minulý týden si za svůj výkon herečka vysloužila samou chválu, dnes tomu nebylo jinak. „Každým kolem rostete dál. Byl to opravdu dobré číslo, děkuji vám,“ uvedl Richard Genzer a Zdeněk Chlopčík dodal: „Bylo to skvělé.“ 

Autor: Blesk:Foto CNC: Marek Pátek

Další taneční číslo – ostrou a rychlou cha-chu – předvedli Josef Maršálek a Adriana Mašková. Jejich vystoupení inspirované Itálií porotce pobavilo, měli však své výhrady. „Máte rytmus, ale pomalé nohy. Souvisí to i s váhou,“ uvedla Tatiana Drexler. „Vy to děláte tak minimalisticky, že ten tanec není ani vidět. Něco jako vystěhovaný taneční sál, kde nic není, ale je to fajn. Nějakým způsobem mě to baví,“ pobavil taneční pár i diváky Richard Genzer. Josef Maršálek a Adriana Mašková pro tento večer však od poroty získali nejnižší bodové hodnocení.

Následně se sálem rozezněly mandarínské tóny. Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková vpluli na parket a předvedli valčík. Herec měl v posledních kolech pocit, že jakkoliv se snaží, porota nikdy nebude spokojená. I dnes páru vytkla, že jejich valčíku chyběla plynulost, přesto však uvedla, že se Markův tanec lepší.  

VIDEO: Marek Adamczyk po StarDance: Naštvaný jsem maximálně na sebe.

Video se připravuje ...
Marek Adamczyk po StarDance: Naštvaný jsem maximálně na sebe.

Druhou sambu večera předvedla Tereza Mašková se svým tanečním partnerem Danielem Kecskemétim. Porota neměla žádných větších výtek, taneční pár si i přes drobné chybky tanec také užil.

Energickou cha-chu za doprovodu korejských tónů pak předvedli favoritka soutěže Eva Adamczyková a Jakub Mazůch. U tohoto tanečního páru porotci marně hledají chyby, dnes však Tatiana Evě vytkla pokrčená kolena. Přesto však převažovala slova chvály. „Byla to strhující show. Vy tančíte s takovou energií a tak živočišně. To je neuvěřitelné,“ uvedl Zdeněk Chlopčík.

Největší potlesk si vysloužila Iva Kubelková se svým tanečním partnerem Martinem Prágrem. Ti předvedli rytmickou sambu. „Bylo to excelentní. Jste nesmírně pohyblivá, skvělá technika,“ básnil Zdeněk Chlopčík. A s jeho hodnocením souhlasili i ostatní členové poroty. „Bylo to fakt výborný,“ dodal Richard Genzer. Taneční pár si od poroty vysloužil nejvyšší možný počet bodů.

Autor: Blesk:Foto CNC: Marek Pátek

Dnešní večer zakončili Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková. Ti zatančili valčík. Tatiana Drexler ocenila choreografii, ale chyběl jí v tanci rytmus. Ostatní porotci měli také své výtky. „Do toho valčíku se mi zvedačka nehodila,“ dodal Zdeněk Chlopčík. Přesto pár získal hezké bodové hodnocení. 

Někdo musel z kola ven

Také dnes byli všichni přítomní překvapeni verdiktem hlasování. Soutěž totiž opustili Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti, kteří si vysloužili obrovský potlesk. „Je to zvláštní, ale já jsem šťastná. Samozřejmě mě to hrozně mrzí. Pro mě je ale důležité, že odcházím s tím, že jsem si poslední tanec užila,“ řekla zpěvačka. „Já bych tady rád poděkoval Terce. Odcházím s velmi dobrým pocitem,“ dodal její taneční partner Daniel.

StarDance opustili Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti.
Autor: reprofoto ČT

Autor: Aneta Valešová