Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Olga Lounová: Na mateřství mě nejvíce baví kojení, užívám si každou jeho minutu!

13. dubna 2023 | 06:00

Její písničky mají náboj i hloubku, jsou laskavé i něžné. Pracovní aktivity ale šly teď tak trochu k ledu, přednost má půlroční dcera Arianne.

S Olgou jsem měla možnost si popovídat poprvé před třemi lety, když natáčela svůj klip. Tryskala z ní energie, dokázala to s kapelou roztočit, úplná dračice. Na druhou stranu byla velmi vlídná, milá a pokorná. A to se nezměnilo ani teď, když se před pár měsíci stala poprvé maminkou a vše podstatné v jejím životě se točí hlavně kolem mateřství.

Dceru jste porodila v jednačtyřiceti letech, nebála jste se rizik s těhotenstvím a porodem spojených?

Já jsem si vždycky přála být starší maminkou, asi i proto, že mám o mnoho let mladší sourozence a miminka jsem měla kolem sebe. Teď jsem šťastná a nic bych na tom neměnila.

Překvapilo vás něco na mateřství, ať už v dobrém, nebo v tom horším?

Všechno, je to úplně nová životní role. Asi úplně nejvíce to, jak mě baví kojení. To spojení je neuvěřitelné, vyživujete nový život, užívám si opravdu každou minutu.

Menší porci spánku zvládáte dobře? Co vás drží při životě?

Zvládám, je to opravdové štěstí. Teď jsem se ale trochu usadila, jsem s malinkou převážně doma. Miminka si ten režim ještě udělat neumějí, takže když chce spát, tak spíme, když ne, tak vstáváme a kojíme. Téměř absolutně ve všem jsem se přizpůsobila maličké, ale přesto zvládám pár pracovních závazků.

Změnilo vás nějak mateřství – jste třeba víc úzkostná, už byste neriskovala na rallye?

Určitě si více uvědomuji vlastní smrtelnost a celkově si vážím života a zdraví celé rodiny. Myslím si, že i tahle obava se odrazila v nové písničce Memento Mori.

Jaký výchovný postup jednou budete razit, čím zásadním pro život dceru vybavíte?

Pevně věřím v podobnou výchovu, jakou zastávali moji rodiče. Byli jsme vedení k pracovitosti, slušnosti, úctě k člověku. Naučili nás milovat život, vychutnávat si ho a být tady pro druhé, protože to vás udělá nejšťastnějšími. Myslím, že rodiče vychovali čtyři kvalitní lidi. Moc bych si přála, aby jednou to samé mohla říct dcerka i o mně.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: připravila: Kateřina Pokorná
Video se připravuje ...