Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hynek Čermák: Byl jsem postrachem školy se sbírkou dvojek z chování

Video se připravuje ...
VIDEO: videohub
22. února 2023 | 06:00

Hynek Čermák (50) se proslavil především jako pořádný drsňák, ale v nové rodinné komedii Děti Nagana ho uvidíte z malinko jiného úhlu. Film můžete od 22. února vidět v kinech, je to totiž přesně pětadvacet let od slavného olympijského hokejového vítězství. A co Hynek a hokej?

„Hokej se mě ve skutečnosti vůbec netýká,“ přiznal se herec, který prý není tím mužem, který miluje sledovat sportovní přenosy. Ani před pětadvaceti lety neprožíval naše hokejisty nijak dramaticky – kromě jedné výhry, nad kterou zaplesalo nejedno roky utlačované srdéčko. „Bylo to pro mě spíš jako nějaká osobní záležitost. A porážka Ruska tenkrát pro mě byla důležitá, jako pro nás pro všechny, to jsem si pamatoval, ale jinak, bohužel. Jsem ten typ, který sport vůbec nesleduje.“

Ve filmu si Hynek Čermák zahrál trenéra týmu outsiderů, který se pod jeho vedením postavil mnohem staršímu a zkušenějšímu družstvu mazáků. Samozřejmě vám nebudu říkat, jak to dopadne, ale zajímala mě Hynkova trenérská průprava. Prozradil mi, jak moc má v soukromém životě zkušeností se skupinovým vedením dětí! Také zavzpomínal na školská léta, která byla zřejmě poměrně divoká. Více se dozvíte ve videorozhovoru.

Podívejte se na fotogalerii:

Video se připravuje ...