Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Lucie Zedníčková: Vypadala jsem jak narvaný moučný červ a kousala si nehty

22. října 2022 | 06:00

Herečka Lucie Zedníčková (53) se přiznala k tomu, že dlouho okukuje terén, než se do něčeho vrhne. Svůj zlozvyk z mládí vyřešila manikúrou a nedávno také podstoupila dlouho odkládanou operaci. Jak probíhá rehabilitace a proč jí trvalo osmnáct let, než se k tomuto kroku odhodlala?

Posledně, když jsme se viděly, bylo to na kosmetické akci, tak jste říkala, že té péči o sebe moc nedáváte. Teď jste tu na otvíračce Krasa Beauty Lab, znamená to, že jste se do toho pustila intenzivněji?

Jak vidno, pořád okukuji. Jsem ještě pořád v okukovací fázi.

A už máte něco vyzkoušeného?

Ne, ještě jsem tu na ničem nebyla, ale je zajímavé, že jsem tady kousek bydlela, syn tady chodil na základku... A já teď trochu odbočuju, ale mně to přijde úplně fascinující. Mám doma knížku o mystické Praze – a víte o tom, že tady v celé oblasti byl morový hřbitov? Já jsem tady byla shodou okolností, ale to je strašně dávno, tak dvacet let, na otevření nějakého salonu tady na nábřeží, kousek odtud... Oni tam měli i sklepní prostory, kde byla solárka, a měli tam vitríny, ve kterých byly kosti. Protože tady, kam kopnete do země, tak tam jsou lidské kosti.

To je trochu strašidelné, mít vystavené kosti v beauty salonu!

No jo, ale to všechno tady, celé Nové Město, je jeden obrovský morový hřbitov.

Video se připravuje ...
Lucie Zedníčková má doma hned dva nové přírůstky, měla to být holka, ale jsou to dva kluci! • VIDEO: Linda Štrobachová

Chodíte tedy na manikúru a pedikúru?

Chodím nepravidelně na pedikúru, jen v létě a v zimě ne. Někdy se o nehty starám sama doma, jednou za dva měsíce jdu i v zimě, ale kvůli otevřeným botám se snažím víc. Jako dítě jsem si kousala nehty, zachránily mě akrylové nehty, protože ty neukousneš, a to mě odnaučilo. Jsem zastánce všeho přírodního, když chodím na nehty, tak jdu na údržbu, aby to vypadalo hezky, ale málokdy jdu na ty gelové.

Vy jste nedávno prodělala velký zákrok, který je s krásou také blízce spojen.

Podstoupila jsem abdominoplastiku, takže česky řečeno byla jsem na operaci břicha. To nejen z estetických důvodů, ale i ze zdravotních. Je to rozestoupená diastáza, jak jsem byla poučena, což je rozestoupená břišní stěna, to se někdy stane po porodech. A mně se to stalo. A tam je pak třeba nebezpečí kýly nebo jiných komplikací, protože samozřejmě ta stěna břišní by měla být v celku. Když se svaly rozestoupí, tak se to nedá vycvičit, protože tam nejsou spojená vlákna. Karel, teda pan doktor Urban, on je můj spolužák z gymplu, takže je to pro mě Karel, je strašně šikovný, řekla bych jeden z nejlepších plastických chirurgů u nás. Ten mě přesvědčil o operaci, protože jsem to měla už v pokročilém stadiu.

Říkala jste, že se to stalo po porodu. To už je pár let!

Po druhém porodu už mám osmnáct let, takže je to dlouhá doba. Já jsem tomu, to jsem celá já, nejdřív nepřikládala vůbec žádnou váhu. Říkala jsem si: no, tak mám břicho, tak prostě po porodech nemůže být každý jak modelka, že. Tak jsem to neřešila, jenže pak samozřejmě se to zhoršovalo a právě Karel mě vyděsil... Nebo možná ani Karel ne, ale jak jsem se občas s někým bavila, protože těch ženských, které to mají, je docela dost, tak mi říkaly, že je tam právě nebezpečí kýly nebo jiných komplikací. Tak jsem to začala řešit svým hlemýždím tempem, asi deset let.

Okukovala jste klasicky?

Takhle ta operace je úplně v pohodě, já jsem se i po ní cítila daleko líp, než mě všichni kolem strašili. Říkaly, že to je nejbolestivější. Není to pravda, nebo mám práh bolestivosti jinde, ale já jsem byla po té operaci velmi spokojená. Jasně, není to komfortní, ale do bolesti to má hodně daleko. Nicméně člověk musí mít měsíc úplně volno, měsíc nemůžete dělat vůbec nic. Ne že nenosit nic těžkého, ale spíte na zádech, máte stahovací pás a na měsíc jste úplně vyřazená z provozu.

Takže to bylo asi taky jedním z důvodů, proč jste to takhle dlouho odkládala!

Ano. Udělat si úplně celý měsíc volna je docela komplikované. Teď se to ale nějak sešlo, že jsem si mohla srpen udělat pauzu. Udělala jsem dobře a jsem šťastná, že jsem na to šla, ale jestli bych mohla něco doporučit každému, tak ať na to jde v zimě, protože mít ten stahovací pás v létě, když je vedro, je o to nepříjemnější. Já přes sezonu jindy měsíc volna dohromady nedám, přišla bych o hodně práce, což si nemůžu dovolit.

A teď už to máte zhojeno?

Nemám ještě. Jsem stále v rekonvalescenci, já totiž jím úplně úžasný kolagen, který jsem jedla už předtím, a jím ho i teď a ten mi tu rekonvalescenci neskutečně zrychluje. Kromě toho, že to Karel strašně dobře odoperoval, udělal to opravdu perfektně... Ale nicméně ty tři měsíce musím vydržet.

Jaký to je zázračný kolagen?

Mám vyzkoušený Kolagen Plus s peptidy, ale opravdu funguje a já jsem toho důkazem. Protože opravdu to hojení jde mílovým tempem. Miluju chodit do sauny, což teď ještě nemůžu. Podle doporučení pana doktora ještě musím opravdu ty tři měsíce vydržet.

A máte i nějaká dietní omezení?

To ne, jenom fyzicky, než to všechno sroste a zahojí se to vevnitř.

A vidíte na sobě velké změny?

No jasně, vidím obrovské. Oblečení, které mi je velké. Zajímavé je, že vážím pořád stejně, ale objemem pasu jsem menší a změnily se mi proporce. Takže oblečení je mi velké, což je super, musím si koupit nové, ale samozřejmě také mám sešité svaly a zpevněnou celou břišní stěnu. Ne že bych vypadala úplně jako před porody, to už nikdy nebudu, ale v každém případě je to o 99 % lepší a o 99 % vypadá to břicho líp.

Kdy budete moct začít zase postupně cvičit?

Hraju už teď, ale naštěstí mám představení, která nejsou nějak fyzicky náročná, takže to jsem si mohla už dovolit. Musím ještě nosit stahovací prádlo, ale se cvičením, říkali, po třech měsících můžu pomalinku začít, a to posilovat břišní svaly.

Jste takový ten člověk, kterému cvičení v životě chybí? Že jste na tom třeba byla trochu závislá?

Nechybí mi vůbec, nikdy jsem necvičila, ale teď samozřejmě, když už jsem šla do toho zákroku, tak to břicho trošku podpořím. Ať to nějak vypadá. Takové předsevzetí, tak uvidíme, jak to dopadne.

Jaký byl první kousek oblečení, kterým jste se odměnila?

Koupila jsem si svetr, ale to s tím nemělo nic společného. Je ale pravda, že jsem vytáhla taková ta upnutější trička, košile a celkově upnutější oblečení, které jsem dřív nemohla nosit, protože jsem vypadala jak narvaný moučný červ.

Když jste celý srpen rehabilitovala, tak nějaká dovolená byla, nebo ne?

Nebyla. Já miluju léto, to je moje úplně nejoblíbenější období celého roku, tak jsem si letos toho léta půlku ukrojila. Ale zase to za to stálo, ten výsledek je opravdu úžasný. Skvělé je, že vejdete tlustá, hnusná, tam vás uspí a probudíte se krásná, hubená. Samozřejmě s tou dovolenou to letos bylo horší, v červenci jsme hodně jezdili na výlety, ale u moře jsme nebyli. Tak možná jestli to vyjde letos v zimě, ale to zase nevím, jak to časově dáme dohromady.

Čeká vás teď něco, na co se těšíte pracovně nebo soukromě?

Těch věcí je asi víc. Pracovně teď dáváme dohromady nové představení v divadle, tedy se společností Zlom vaz, která je naše. Začínám produkovat nové představení. To by mělo mít premiéru na začátku března. Máme tam skvělé obsazení – Honzu Šťastného, Jirku Hánu, Vlastu Žehrovou, Kamilu Špráchalovou, no prostě to bude moc hezká hra. Taková současná komedie, a to i tématem. Teď jsem dotočila nějaké věci pro Českou televizi s Luckou Bělohradskou. No, a to je zatím všechno.

Video se připravuje ...