Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Anička Slováčková: Žila jsem v tom, že můj život v sedmadvaceti skončí

29. září 2022 | 06:00

Anička Slováčková (27) toho má za sebou víc než mnohý z nás, ale její optimismus a dobrá nálada jsou velmi nakažlivé. Náš rozhovor je o ztrátě vlasů, péči o pleť, upřímnosti a nových cílech.

Aničko, jsme na kosmetické akci, tak to asi odstartuji otázkou na vaši denní rutinu. Jak se staráte o pleť?

Čím jsem starší, tím se víc snažím. Dost jsem na to kašlala, ale teď už vidím vrásky, takže to víc řeším. Ráno používám hydratační krém, mám totiž strašně suchou pleť, takže hydratuji, hydratuji a hydratuji, a to vnitřně i zvenku. Velký důraz kladu také na čištění pleti, takže se nebojím peelingů, sér a olejíčků. Nejvíc mi sedí gelové odličovače, které spláchnu ve sprše, nemusím už to řešit nad umyvadlem. Nejsem ten typ ženy, který by tím trávil třeba půl hodiny nebo který by pravidelně chodil na kosmetiku. Tam jsem ještě nedozrála, ale jistě to přijde. Zatím tomu věnuji tak maximálně deset minut.

Čištění pleti je pro vás důležité, nikdy se vám tedy nestalo, že jste přišla z akce, mejdanu, koncertu a usnula nalíčená?

Nikdy, ani když jsem strašně unavená, tak se mi to nestane. Nenávidím to, je to, jako bych měla jít spát úplně zpocená. Na chalupě je to trochu jiné, tam je mi jedno, když si po celém dni lehnu do postele smradlavá, ale ve městě je hrozně moc prachu a všichni tu na vás pořád sahají a já taky sahám na všechno a po covidu mám pocit, že mám na sobě miliardu bakterií, které ze sebe potřebuji okamžitě smýt. To všechno se na vás totiž usazuje, čištění pleti se strašně podceňuje, a přitom je to tak důležitý krok pro zdraví a zářivost pleti.

Podívejte se na video s Aničkou v Ordinaci:

Video se připravuje ...
Jasně řekla ne, a přesto ji znásilnil! Toto trauma prožívala tentokrát Anna Slováčková • VIDEO: tv Nova

Dnes se tu představovaly novinky Natinuel. Jak jste se k této kosmetice dostala a jak změnila váš život?

Dostala jsem se k téhle kosmetice, protože jsem tu dnes s mým kytaristou vystupovala. Vše se řešilo několik měsíců dopředu a bylo mi nabídnuto, abych navštívila paní majitelku Marcelku a vyzkoušela si to. Rituály, které jsem zkusila, byly velmi příjemné. Po kosmetice mnohdy rudnu a vyskáčou mi pupínky, tady se tomu tak nestalo a byla jsem z toho nadšená.

Jaké rituály máte sama nejraději, co se kosmetiky týče?

Určitě pleťové masky, teplé, medové, ty mě hodně baví. Co pravidelně používám a na co nedám dopustit, jsou gua sha válečky z minerálních kamenů, které si dobíjím na měsíčním svitu přes noc. Ráno si je dám do ledničky, aby měly chladivý efekt, a promasíruji si obličej.

Takže vás to trochu táhne k ezo?

Určitě, miluji i různé voňavé vodičky, třeba z levandule, které si mohu vytvořit i doma. A dělám to ráda, protože vím, co v tom je, netrpí kvůli tomu zvířata, a navíc mě to baví.

Někde jsem četla, že vás chytla keramika a bude to váš další byznys plán. Je to tak?

Ten byznys plán byl spíš v legraci, protože hrnečků už je na světě opravdu hodně, ale jako merch pro kapelu by to mohlo být dobré. Musela bych na to mít ale o mnoho víc času a víc se tomu věnovat, ale baví mě to strašně. Nabíjí mě to ženstvím a já si potřebuju připadat jako žena, protože v mnoha pozicích v práci vykonávám věci jako muž, ať už je to kapelnická činnost nebo to, že se musím rozhodovat trošku chlapsky. O všechno jsem se až moc starala a dělala moc mužských činností, potřebuji do života dostat ženskou energii a činnosti, které ji vyzařují, což podle mě tvorba keramiky je, i když ji samozřejmě mohou dělat i muži, ale na mě tak působí. Krásně se u toho relaxuje, dělám moc ráda rukama už od malička, třeba i na zahradě. Vůbec celá tvůrčí činnost mě baví, takže jsem z keramiky nadšená. Doma zase dělám mýdla, svíčky, krémíčky a náramky a moc ráda se tomu ve volném čase věnuji.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...