Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Módní blogerka Pavlína Jágrová má jasno: Kmotrem mého syna bude strýček Jarda!

30. ledna 2022 | 06:00

Módní blogerka a neteř slavného hokejisty čeká s partnerem Sebastianem chlapečka, kterému už bedlivě vybírá jméno. Pavlína se zajímá o astrologii a věří, že právě správný výběr jména má na člověka velký vliv. Co dalšího má nastávající maminka v plánu po porodu? A jak vzpomíná na dětství se slavným strýcem?

Jste už poměrně dlouho etablovaná v módním odvětví, prezentujete se jako velká milovnice módy. Jak tahle láska vznikla? Většinou chtějí mladé krásné holky uspět rovnou v modelingu, vy jste na to šla tak trochu od lesa…

Tahle láska vznikala už od dětství. Z velké části za to mohlo i to, že jsem nějakou dobu žila v USA a podle mojí rodiny jsem zbožňovala už jako malé dítě nákupy oblečení. Na spoustě svých fotek z dětství pózuji v různých outfitech, už když mi byly tři roky... K modelingu jsem nikdy příliš netíhla, ačkoliv jsem jednu dobu modelku dělala také, tak mě móda spíš lákala z jiného úhlu. V roce 2010 jsem začala dělat stylistku a založila si módní blog, a tím začala má cesta módní branží.

Ztotožňujete se s názorem, že svět módy je sice opojný a atraktivní, mnohým se ale může zdát i trochu povrchní?

Určitě může některým lidem připadat povrchní, pro mě je ale móda způsobem určitého sebevyjádření. Mé povahy, nálad, vkusu. V určitých ohledech se dá považovat i za umění. Je na každém, co pro něj móda bude znamenat. Pro někoho je to důležitá součást jeho života, pro někoho povrchní a nedůležitá věc. Každý má právo na svůj vlastní pohled a názor a já nikoho za ten jeho neodsuzuji.

Video se připravuje ...
Velká radost v rodině Jardy Jágra! Už je to devět měsíců... • VIDEO: Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Jak jsou na tom s vkusem Češky? Inspiruje vás v oblasti módy nějaká známá žena?

Podle mě se za poslední roky móda u nás posunula o dost dál a čím dál víc potkávám stylové ženy i u nás v ulicích. Co se týče konkrétních jmen, tak zbožňuji, jak se obléká módní návrhářka Ivana Mentlová, ta je pro mě inspirací. A sleduji spoustu dalších zajímavých českých influencerek, modelek nebo návrhářek, které mají úžasný styl a na něž se dobře kouká.

Vedle módy máte ještě jeden koníček – věnujete se astrologii. Věříte, že existuje vyšší moc, něco, co naše osudy ovlivňuje? 

Ano, astrologie a všechny tyhle ezoterické věci jsou mi velmi blízké. Právě ostatní planety i vesmír svým způsobem ovlivňují dění také na naší planetě a věřím, že i naše povahy. Takže postavení planet v den a čas našeho narození je dost zásadní věc, která nás může do nějaké míry ovlivňovat. Stejně tak konkrétní datum nebo jméno z numerologického hlediska. A také věřím, že existují lidé, kteří mají vnímání posunuté dál než ostatní a jsou schopni cítit energie, vidět do budoucnosti a podobně. Ráda chodím ke kartářkám a na různé terapie, kde se člověk o sobě dozví víc.

Nakolik vás tento koníček zaměstnává?

Osobně bych ho ráda propojila s módou, takže teď pracuji na jednom projektu, který brzy odtajním, a doufám, že ho stihnu zrealizovat do porodu. Také mě hodně baví kameny, takže i ty bych ráda do celého projektu nějak zapojila. Jinak ve volném čase se učím tarot, zacházení s kyvadlem a začala mě bavit i numerologie.

Není tajemstvím, že čekáte chlapečka. V čem by mu měly být hvězdy nakloněny nejvíc? 

Každá duše si sama vybere cestu, místo a čas, kdy přijde na svět, takže nad tím dopředu nepřemýšlím, ale začnu s tím pracovat, až když se narodí, a ráda bych si pak nechala vypracovat astrologický rozbor. Mým úkolem je teď vybrat mu dobré jméno, které pro něj nebude zbytečnou zátěží, takže to budu konzultovat s numeroložkou. Zatím máme vybraná tři jména a pro jedno se později rozhodneme. Právě už jen pouhé jméno může nositeli přinést velké těžkosti v životě, a to energií, kterou má, nebo mu může naopak přinést více štěstí do života. Takže chci přistupovat zodpovědně k tomu, co můžu sama ovlivnit.

Nemůžu se nezeptat na strýčka Jardu. Bude malého občas vozit v kočárku?

Rovnou jsem mu řekla, že bych byla ráda, kdyby šel synovi za kmotra. Vození jsme spolu ještě neřešili, ale vzhledem k tomu, jak hezky se staral o mě jako o malou, bych se mu nebála svěřit své dítě. Dětství s ním bylo opravdu krásné!

Autor: Dita Mrázková
Video se připravuje ...