Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tato dáma je šedou eminencí seriálu Ulice! Herci jsou ze schůzek s ní mnohdy nervózní

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
16. září 2020 | 06:00

Silvia Klasová je už šest let kreativní producentkou seriálu Ulice. Co všechno její profese obnáší, čím vším se zabývá a jak moc ovlivňuje celkový děj seriálu, na to vše nám odpověděla. Musím říct, že jestli někdo opravdu zná seriál do posledních detailů, pak je to ona!

Co taková kreativní producentka vlastně dělá?
Mám za úkol dohlížet na obsah seriálu od té první myšlenky až po to, co vidí diváci na obrazovkách. Řeším příběhy s dramaturgy a samotnými autory a dále hercům vysvětluji jejich role a dějové oblouky, které je čekají, dáváme si zpětné vazby, bavíme se o tom, co funguje a co ne. Zároveň také mluvím s režiséry o tom, jaký je dlouhodobý záměr, protože se točí od pondělí do pátku a režiséři se střídají a musí být zasvěceni do toho, co se dělo předtím a co bude následovat, aby věděli, jak pokračovat dál.

Takže vy jste největší expertkou na seriál, ten musíte mít úplně pod kůží, nebo ne?
Musím říct, že ano. Mám seriál velmi ráda. V Ulici působím už devět let, z toho šest let jako kreativní producentka. Když jsem do seriálu vstupovala, tak jsem si ho musela samozřejmě nastudovat, a když s ním teď žiji na dennodenní bázi, tak jsem s postavami hodně spjatá a jsou v podstatě součástí mého života.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...