Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Michaela Salačová: Nikdo nemohl pochopit, že se stěhuji z Prahy do Brna

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
8. května 2019 | 06:00

Míša Salačová (38) se stala Miss přesně na začátku milénia, cestovala po světě a hrála jako DJ na párty, pracovala v Óčku, ale potom se odstěhovala do Brna a založila rodinu. Z párty holky se stala maminka na plný úvazek a je spokojená. V Brně to miluje, má dva kluky, spokojené manželství a pro radost píše blog o životě v Brně.

 

Je to devatenáct let od toho, kdy vám na hlavě zazářila korunka královny krásy. Jaké byly ty nejdůležitější milníky od té doby?
To bychom tu mohly být do zítra, můj život byl neskutečně pestrý a plný momentů, o kterých by mě v životě nenapadlo, že bych je mohla prožívat. Třeba to, že jsem jako DJka mohla hrát v různých zemích světa. Milníků bylo hrozně moc, ať už to byla moje svatba nebo narození dětí, což jsou asi ty nejzásadnější momenty v životě každé ženy.

Co děláte teď? DJing šel asi trochu stranou, že?
Upozadila jsem ho stejně jako kariéru modelky nebo práci v televizi s příchodem dětí. V té době jsem už žila v Brně a v těhotenství jsem si řekla, že se budu věnovat převážně dětem a rodině. Dělat DJing znamená pracovat po nocích a hlavně v pátky a soboty, což se s dětmi nedá, chtěla jsem být s nimi. S manželem jsem se začala věnovat realizaci koncertů, které pořádal, a dodnes mu s tím pomáhám. Před třemi lety jsem založila lifestylový magazín, jmenuje se Cool Brno Blog, píšu tam o nejrůznějších zajímavých akcích, obchodech a o všem ze života v Brně, co by mohlo být pro lidi inspirativní.

Takže pořád musíte žít docela aktivním sociálním životem, abyste věděla, co se kde šustne!
Jelikož jsem vystudovala žurnalistiku, psaní bylo jednou z cest, kterými jsem se chtěla vydat, a jsem ráda, že jsem u toho zakotvila, je to pro mě skvělé uvolnění a zábava. Díky tomu také stále udržuji kontakty s lidmi a pohybuji se i dodnes ve světě mody, fotím pro různé obchody a fotím kolekce pro návrháře.

Brno se neustále rozvíjí a má velký potenciál v tomto směru – jak to vnímáte?
Jsem v Brně desátým rokem, miluji ho a určitě bych ho neopustila. Přišla jsem do Brna z Prahy, což byl pro mnohé dost nepochopitelný krok. Brno má co nabídnout, životní úroveň stále roste, i co se týká služeb a všeho ostatního. Pro mě je takové víc uchopitelné i logisticky lepší a mám tu ráda hlavně lidi, protože jsou srdeční, a vůbec si nemám na co stěžovat. Do Prahy stále jezdím, protože tu mám rodinu, sestru, bratra.

Kolik je synům let a jak babička funguje, když je v Praze?
Oliverovi je devět a Damienovi je šest, jsou ještě malí pořád. Babička se snaží, jak jen to jde, ale protože stejně jako brněnská babička ještě pracuje, tak je to těžké. Máme takovou vtipnou situaci, protože obě babičky jsou Dany, takže máme pražskou a brněnskou Danu a obě pracují, ale máme úplně perfektní vztahy, jak s mou mamkou, tak s mou tchyní, která je úplně skvělá. Jsme spolu, jak jen to jde.

 

Video se připravuje ...