Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Čtenářka Jiřina v šedesáti změnila celý život: Všechno se dá zvládnout, říká

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
26. dubna 2019 | 11:08

K 15. narozeninám týdeníku Blesk pro ženy jsme zveřejnili výzvu. Hledali jsme čtenářky, jimž se díky našemu časopisu změnil život. Paní Jiřina Slowiková (62) se v padesáti rozvedla a v šedesáti zcela změnila svůj život. V době, kdy ostatní chodí do důchodu, se Jiřina rozhodla koupit si domek na vesnici.

Všichni mě odrazovali, ale příběhy ve vašem časopise mě vždycky nabíjely energií a inspirací a já si zkrátka chtěla splnit sen. Ukazujete mi směr i to, co všechno ještě můžu v životě dokázat a zvládnout,“ usmívá se Jiřina, jedna ze čtenářek, které s námi oslavily patnácté narozeniny týdeníku Blesk pro ženy.

Pořídit si dům, který potřebuje rekonstrukci, těsně před důchodem a ještě bez partnera, to chce velkou odvahu. Ta Jiřině rozhodně nechybí. „Svůj sen jsem dotáhla do konce, přestože ne všechno bylo jednoduché, byla a je to dřina, dokázala jsem překážky zvládnout,“ říká hrdě sympatická Jiřina, které největší radost přináší práce na zahradě. Dokonce z vlastnoručně vypěstovaných plodů začala vyrábět pečené čaje, rakytníkové sirupy a marmelády. „Na farmářských trzích je o ně velký zájem a já mám jak radost, tak přivýdělek, který se při budování domku opravdu hodí,“ pochvaluje si Jiřina. Přestože má celý den co dělat, na náš časopis si najde vždycky čas.

Jak si užila víkend s Bleskem pro ženy

„Jsem venkovská holka zvyklá na okopávání zahrádky, takže během víkendu s Bleskem pro ženy pro mě bylo všechno nové a zajímavé. Jako bych se ocitla v pohádce. Přestože jsem se ze začátku trochu bála, jaké to bude, všechno ze mě spadlo hned první večer po setkání s redaktorkami a šéfredaktorkou Lucií. Od té doby už jsem si jen užívala. Skvělé bylo, že se mnou všechny zážitky mohla sdílet moje dcera, kterou jsem si vzala do Prahy jako doprovod. V neděli jsem odjížděla s novým elánem a chutí dál žít život podle svých snů.“

Nové číslo časopisu Blesk pro ženy, které vyšlo v pondělí, 29. dubna, seženete na novinových stáncích, nebo si ho můžete zakoupit v tištěné i elektronické podobě ZDE.

Autor: red

 

Autor: red