Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Stanislava Jachnická: Dva mí ex mi v Ulici pěkně zavaří

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
15. února 2018 | 06:00

Stanislava Jachnická (52), neboli Denisa Mastná v seriálu Ulice, nám poodhalila, co čeká její postavu v seriálu, co ji na natáčení baví a kdo jsou největší srandisti na place. Zjistily jsme také, že si poprvé vyzkoušela i roli režisérky v novém projektu, který spojuje divadlo a jídlo!

Ulice je seriál, který běží snad nejdelší dobu v historii české televize a má obrovské množství fanoušků. Nezaměňují fanoušci vaši osobnost za postavu v Ulici?
Moje osobnost na radnici se během času měnila, začala jsem jako záporná postava, ale teď už jsem pár let kladná. Radnici harmonizuji a dost často se mi opravdu stává, že mě lidé oslovují radničním jménem, tedy Denisa Mastná.

Bylo znát na přízni fanoušků, když se ze záporné postavy stala kladná?
To ani ne, protože tenkrát jsem měla natáčení třeba jen jeden den za rok. Pamatuji se, že po konkurzu na Ulici, když jsem dávala spoustu termínů, kdy bych mohla, a vyblokovala jsem si na to čas, tak jsem měla během roku jeden jediný natáčecí den. Další rok opět jeden den. Až po dvou letech jsem se začala v seriálu objevovat víc.

Těší vás to?
Ano, moc!

Co vás na natáčení nejvíc baví?
Moje postava mě baví, hlavně když má dobrou dějovou linku. V rámci natáčení je to skvělé, protože mám kolem sebe jednoho z největších komiků, a to Václava Svobodu, ten hraje Lumíra, tedy bývalého starostu, a pak je tu také představitel druhého starosty, který byl po něm: Mirek Hanuš. A když se tihle dva komici sejdou a já jsem s nimi, tak si to opravdu užívám. Kolikrát jsme kvůli smíchu museli přerušit natáčení a skoro se nedalo pokračovat.

Můžete nám nastínit, jak bude pokračovat dění kolem vás v Ulici?
Mohu prozradit, že můj exmanžel, který je velmi záporný, se dá dohromady s mým exmilencem, který je také velmi záporný, a budou tvořit opravdu zápornou dvojici. Já budu tím harmonickým prvkem, který se bude snažit vše nějakým způsobem zachránit, hlavně kvůli Světlaně, protože ta kvůli nim způsobí velice nepříjemnou situaci.

Vaše dcera je také herečka?
Není, jen několik let hrála v seriálu Ordinace kantýnskou, ale není herečka.

Co tedy vaše dcera dělá?
Studuje biologii na Karlově univerzitě, takže se nepomamila a bude z ní doufám vědecká pracovnice.

Jste ráda, že nejde ve vašich stopách?
Určitě!

Co vás tenhle rok čeká zajímavého?
Ráda bych upozornila hlavně na jeden nový projekt, čeká mě 17. února premiéra takového zajímavého útvaru. Je to představení s večeří a jmenuje se to Vražda v Počernickém pivovaru. Je to koncipováno tak, že herci začnou hrát a bude tam spousta dramatických dialogů, pak bude večeře a během ní se stane vražda. Diváci se pak zapojí do vyšetřování společně s detektivem a budou přemýšlet, kdo z těch herců, které viděli předtím, mohl být vrah. Je to komedie a myslím si, že by to mohlo být docela zajímavé. Já si vyzkouším poprvé roli režisérky, a ne herečky.

Video se připravuje ...