Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Osmany Laffita: Český muž potřebuje, aby ho žena naučila, jak o sebe dbát

Video se připravuje ...
VIDEO: Igor Hellebrandt/BPŽ
16. prosince 2017 | 06:00

Osmany Laffita (52) je kubánský módní návrhář, který žije a pracuje u nás v Čechách. Na padesátníka vypadá báječně, má to v genech po mamince, přesto se nestydí za to, že využívá služeb plastické chirurgie. Má za to, že čeští muži by o sebe měli začít dbát mnohem víc, než to dělají, a budou mít větší úspěch u žen!

 

Je operace víček váš první zákrok plastického chirurga?
Není, mým prvním zákrokem byla liposukce. Nechal jsem si to udělat, protože přestože jsem chodil do posilovny, tak spodní část břicha nevypadala tak, jak by měla. Tak jsem si řekl: co se budu namáhat, na posilovny mě stejně moc neužije? Tak jsem si nechal udělat liposukci. Lidi mě varovali, že mě to bude bolet, ale nic mě nebolelo. Lidi si také myslí, že mám nastřelené vlasy, ale není to tak, to mám jen nalepené, to je moje vlastní tvorba. Teď jsem se tedy rozhodl ještě pro operaci víček, a to ze dvou důvodů. Estetického, ale i zdravotního. Víčka mi tlačí na oči a vadí mi to při kreslení, a když jsem unavený, tak mi natékají a je to ještě horší.

Tak vy o svůj vzhled dbáte docela hodně, že?
Ano, stále sleduji svůj vzhled a snažím se ho různě měnit. Dřív jsem neměl vlasy nahoře a dlouhý cop, teď mám vlasy, předtím jsem nosil tenké vousy, teď mám plnovous. Nestydím se za to, že chci vypadat dobře.

Stárnutí tedy také řešíte. Myslíte, že ženy ho řeší jinak než muži?
Ženy svůj vzhled celkově řeší víc než čeští muži. Mám pocit, že mají dojem, že věci jako kosmetika, manikúra nebo pedikúra se jich netýkají, mám pocit, že tady chlapi nepoužívají ani krém na obličej. To je ale velká chyba, protože stejně tak, jak se chlapi rádi dívají na hezkou ženskou, tak se ženy rády podívají na hezkého muže. Pak mají muži problém s tím, že si jich nikdo nevšímá, mají mindráky, ale proč by si někdo všímal někoho, kdo nevypadá dobře? Musí si uvědomit, že vzhled je důležitý a je na něj třeba dbát. Je to škoda, protože možnosti tu jsou a nemusí stát jmění.

Myslíte si, že se dá muž nějak přesvědčit, aby se o sebe začal víc starat?
Myslím, že na to má hodně vliv žena. Kdyby ho totiž žena trochu směrovala, určitě by se nechal. Protože ne každý hezky upravený muž je homosexuál, jsou tu metrosexuálové a myslím, že kdyby o sebe muži začali víc dbát, tak by to byl mnohem hezčí pohled. Sama víte, že když jdete do společnosti, tak většina mužů vypadá příšerně, nemá styl. Myslím, že byste dámy měly své muže trochu vést k tomu, aby o sebe dbali a vypadali lépe.

Měl jste někdy nějaký komplex?
Nemám z ničeho mindrák. Vždycky jsem byl takový, jaký jsem, a dělám to, co chci, a neřeším, co si o tom myslí ostatní. Pokud mě má někdo rád takového, jaký jsem, tak to je super, komu se to nelíbí, jeho problém. Nejdůležitější je mít rád sám sebe, protože potom můžete mít rád jiné lidi, když se rád nemáte, jak můžete mít rád ostatní? Já bych chtěl mít metr devadesát, ale to mi rodiče dát nemohli, protože jsou oba malí. V modelingu speciálně je to super, když je muž velký. Není to můj mindrák, jen takové přání. Jak stárnu, tak se ale budu spíš zmenšovat a zmenšovat.

Video se připravuje ...