Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Simona Krainová: Udržet vztah je dřina, ale Karel má se mnou trpělivost

2. října 2017 | 06:00

O pracovní nabídky nemá Simona Krainová (44) ani po čtyřicítce nouzi, její diář je stále nabitý. Starší syn navíc letos nastoupil do první třídy. Uznávaná modelka prozradila, kdo s ním píše domácí úkoly. A nejen to!

Jste sedm let vdaná. Říká se, že po sedmi letech přichází první krize. U vás to tak ale nevypadá… Působíte stále jako dvě zamilované hrdličky.
Sedm let je dlouhá doba na to, abyste si s partnerem srovnali priority a zjistili, jestli je to opravdu ten váš parťák na celý život. A my to takhle s Karlem máme. Jsme šťastní, že máme dvě zdravé a úžasné děti, pro které tu chceme být jako ti nejlepší rodiče. Netvrdím, že jsme si za těch sedm let neprošli krizí, každý vztah má nějaké problémy, důležité je ale umět je řešit a mluvit o tom. Udržet vztah s partnerem a pečovat o děti a rodinu je velká dřina, a kdybychom na tom s Karlem nepracovali, už bychom spolu dávno nebyli. Já jsem horká hlava a někdy se nechám zbytečně rychle vytočit, ale on mě zná a ví, jak na mě. Umí mě zkrotit. Jsem ráda, že jsme pevný pár, v němž si jeden druhého váží, a stále se milujeme.

Podívejte se na video, ve kterém Simona Krainová hovoří o výchově a odhodlání nebýt jako její maminka:

Video se připravuje ...
Simona Krainová: Nechci život strávit u plotny, jako moje matka • VIDEO: Tereza Kovářová

Máte nějaký recept na spokojené manželství?
Je to důvěra, pokora, naslouchání a komunikace. Pokud se budete držet těchto základů, což není vždy jednoduché, tak věřte, že vaše manželství bude pevné a spokojené. Manželé by si měli umět udělat čas jen sami pro sebe, nechat děti babičce na celý víkend a užít si ho sami. Není nic důležitějšího než občas věnovat svou pozornost jen svému muži.

Čím vás dokáže váš muž spolehlivě vytočit a čím vy jeho?
Karel je velmi pracovně vytížený a celkově rozlítaný člověk, takže občas mě dokáže vytočit tím, že něco zapomene nebo neudělá něco, na čem jsme se domluvili. Já jsem zase velmi výbušná a dokážu se rozčílit někdy až zbytečně rychle. Vždycky je ale důležité umět přiznat chybu, omluvit se a problém společně vyřešit. Zatím se nám to pokaždé podařilo a věřím, že se nám to bude dařit ještě dlouho.

Podívejte se na video, kde Simona prozradila, podle čeho si vybrala manžela:

Video se připravuje ...
Simona Krainová prozradila, podle čeho si vybrala manžela. Bankovní konto to nebylo! • VIDEO: Adam Balažovič

Čím si naopak uděláte radost?
Rádi se překvapujeme, není to ale o velkých a drahých dárcích, spíš o gestu a náročnosti přípravy překvapení. Někdy je to zamilovaný vzkaz na zrcadle v koupelně, jindy projížďka v kočáře noční Prahou a někdy třeba výlet do Paříže nebo tajná narozeninová oslava s přáteli.

Jak zvládá Max školu? Líbí se mu tam?

Dost jsem se bála, protože si pamatuji, jak nerada jsem do školy chodila já. První den se to neobešlo bez slziček z neznámého prostředí a nových spolužáků, ale zvládli jsme to. Myslím, že si pomalu zvyká, první třída je zatím dost hravá a není o velkém biflování. Navíc má moc milou a hezkou paní učitelku, tak se na ni i na školu začne časem určitě víc těšit.

Kdo se s ním učí?
O velkém učení to zatím moc není, spíš je důležitá příprava na druhý den. Zatím dostává hravé domácí úkoly, zvládáme je společně. Když mám pracovní povinnosti, pomáhá naše chůva Magda. S postupem času se určitě zapojí i manžel. Na matematiku buňky nemám, takže to bude jeho parketa. Já se s Maxem budu učit vyjmenovaná slova, psaní a angličtinu, ale slovní úlohy necháme na tatínkovi.

 

Celý rozhovor se Simonou Krainovou si můžete přečíst v novém vydání tištěného Blesku pro ženy!

Exkluzivně jen v Blesku pro ženy: román od Ingy Lindström!

Vítejte ve Švédsku, zemi nádherné, nedotčené přírody, kde se odehrávají i následující dva milostné příběhy. Vychutnejte si vyprávění o osudech hlavních postav, které musí na cestě za štěstím překonat množství překážek. Buďte u toho, když jim na dveře zaťuká láska.


V Blesku pro ženy, který vychází v pondělí 2. 10., na vás čeká skvělé překvapení – kniha Návraty od slavné německé autorky Ingy Lindström.

Román zahrnuje dva milostné příběhy: Léto u jezera Lilja a Navždy Vickerby. A také pět receptů na výborné švédské speciality.

Kniha má 256 stran a k dostání bude od 2. do 15. 10. ve vybraných stáncích za výhodných 79 Kč.


Objednat si ji ale můžete také přes SMS za 89 Kč (cena zahrnuje poštovné i balné).

POŠLETE SMS NA ČÍSLO 902 11 VE TVARU:

INGA mezera JMENO mezera PRIJMENI mezera ADRESA mezera MESTO mezera PSC
Příklad: INGA Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900


 

Autor: Jindra Pelikánová
Video se připravuje ...