Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Monika Absolonová: Po porodu jsem vážila 90 kilo, protože v těhotenství jsem seděla doma a tloustla

4. prosince 2017 | 06:00

Těsně před čtyřicítkou našla Monika Absolonová (41) muže snů a porodila vytouženého syna. Jak to vypadá, jede teď sympatická zpěvačka na velmi šťastné vlně.

Máte dvouletého syna. Co se jeho narozením u vás změnilo?
Spousta věcí. Vždycky jsem měla zpívání jako prioritu. Nedařilo se mi ve vztazích, takže jsem se upnula na práci, která mě vytahovala ze všech mých bolístek. Když stojíte na pódiu, nikoho nezajímá, že se vám chce brečet, takže jsem se naučila spoustu věcí přejít a zvládnout. Práce pro mne byla nejdůležitější, důležitější než partneři. Věděla jsem, že i když se stane cokoli, zpívání mi zůstane, a navíc pomůže. Tohle už vůbec neplatí. S narozením Tadeáše je to úplně jinak. Pořád práci miluju, pořád mě baví, ale už není nejdůležitější. Navíc jsem díky mateřství získala nadhled a klid. Nejdůležitější je on.

Dokázala jste v rámci nadhledu odpustit vašemu tátovi, kterého jste kdysi obvinila z domácího násilí?
V určitém slova smyslu jsem mu odpustila už dávno, ale to neznamená, že se s ním chci vídat. Když vidím, jak úžasný táta Tomáš je, o to víc to nedokážu pochopit. Prostě tomu nerozumím, ale je to jeho život, on si to tak vybral.

Podívejte se na video, kde Monika mluví o synovi:

Video se připravuje ...
Monika Absolonová: Tadeáš vypadá jako tatínek, ale povahou je po mně • VIDEO: Tereza Kovářová/BPŽ

Jak zpěvačka, která si musí hlídat i vzhled, zvládá těhotenství?
Seděla jsem doma a tloustla. Nabrala jsem třiatřicet kilo, což bylo částečně tím, že jsem přestala kouřit a jedla, ale svou roli hrál asi i věk. Každopádně jsem si říkala: Co když se nebudu mít kam vrátit? Budu stará a tlustá a nikdo mě nebude chtít vidět. Ale s tím jsem se srovnala a časem nad takovými úvahami mávla rukou. A když se mi narodil syn, už vůbec nebylo co řešit. Věděla jsem, že je to zázrak, on se stal středobodem mého světa a nějaké pracovní intriky mi byly srdečně jedno. Každopádně to mělo ještě jeden zvláštní efekt.

Jaký?
Po narození syna mi volalo dost lidí, kteří mi nabízeli práci. Jenže já byla na mateřské a taky jsem jim nemohla vykládat, že mám devadesát kilo. Že dřívější Absolonová je pryč.

To už ale není pravda, vy jste štíhlá. Jak jste zhubla?
Těžko, a stejně mám ještě sedm kilo navíc. Chvíli jsem držela dietu, ale byla jsem tak nepříjemná a vzteklá, že jsem to po třech týdnech vzdala. Pochopila jsem, že je dobré jíst střídměji a hýbat se. Začala jsem znovu chodit na hot jógu. Když jsem šla cvičit poprvé, viděla jsem se v zrcadle a říkala jsem si: Sakra, pusťte mě ven, kam jste mě to zavřeli, tohle přece není moje tělo! Stála tam proti mně obrovská hmota.

Váš partner je sportovec a kondiční trenér. Nevadilo mu, že jste přibrala?
Vůbec. Nedávno jsem zpívala na Miss Hasička, a když jsem viděla ty mladé a hubené holky, přišla jsem domů a rozčilovala se, že s tím má Tomáš něco dělat, že moje špeky jsou i jeho vizitka. On se na něco díval do mobilu, ani nezvedl oči a řekl: Ale mně to nevadí. Když jsem přibírala, říkal mi, ať to vůbec neřeším, že je to můj boj a jemu to je jedno. Jo, kdyby měl nějaký špek on, to by se mohl zbláznit. U mě to neřeší.

Jak jste to nesla vy?

Když jsem měla nejvíc kil, vadilo mi chodit mezi lidi. Třeba na třídní sraz bych v té době nešla ani náhodou.  Strašně mi to vadilo. Moje první vystoupení po porodu probíhalo na akci, kde byli samí chlapi. Já asi vypadala, že jdu všechny nakojit, připadala jsem si jako mastodont. Ale zvláštní bylo, že na mě lidi reagovali ještě líp než v době, kdy jsem nebyla matka. Asi je to tím, že i já jsem se změnila.

Celý rozhovor s Monikou Absolonovou si můžete přečíst v novém čísle tištěného Blesku pro ženy!

Autor: MAJ
Video se připravuje ...