Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Helena Třeštíková: Jaké je její manželství? A proč bylo těžké natáčet s Lídou Baarovou?

Video se připravuje ...
Helena Třeštíková: Jaká by byla její manželská etuda?
VIDEO: Adam Balažovič / BPŽ
12. dubna 2017 | 06:00

"Naše manželská etuda by byla asi o dvoukariérovém manželství," zamýšlí se Helena Třeštíková v rozhovoru z cyklu Nej ženy Česka. "Oba se snažíme něco dělat, pořád někoho sháníme na hlídání, oba se pořád snažíme zůstat v našich profesích tak, aby je rodina neomezovala, a zároveň neohrozit tu rodinu a zajistit harmonii. Samozřejmě sem tam nějaké krize to s sebou nese," dodává režisérka. 

Jak zvládala s dětmi točit časosběrnou metodou, která často vyžadovala popadnout kameru a okamžitě jet točit? Katka, Mallory, René, Marcela, to jsou jen někteří z jejích obyčejných hrdinů, jejichž osudy díky ní zná velká část veřejnosti.

Kteří z jejích hrdinů se stali jejími přáteli? Jak jí bylo, když pozorovala, jak někteří z nich stále opakují stejné chyby nebo odmítají pomoc? Vydržela být nestranná a do jejich osudů nezasáhnout? A jaké bylo natáčení s Lídou Baarovou?

O tom všem a mnohém dalším hovoří režisérka a dokumentaristka Helena Třeštíková. O svých osudech nám v cyklu Nej ženy Česka vyprávěly také Dagmar Pecková, Veronika Žilková, Daniela Drtinová, Pavlína Němcová, Dana Bérová, Olga Sommerová, Barbora Tachecí, Zlata Adamovská nebo Zuzana Baudyšová.

Video se připravuje ...