Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pavlína Němcová: Odpustila manželovi násilí a to, že jí vzal syna? Sledujte Nej ženy Česka!

Video se připravuje ...
Pavlína Němcová: Odpustila manželovi násilí a že jí vzal syna? Sledujte Nej ženy Česka!
VIDEO: Adam Balažovič / BPŽ
1. prosince 2016 | 06:00

Původně modelkou být vůbec nechtěla. Přesto se to tak nějak přihodilo a Pavlína Němcová se stala v tomto oboru jednou z nejúspěšnějších Češek ve světě. A i to navzdory tomu, že spoustu nabídek odmítala, protože potřebovala být nablízku synovi. Toho totiž soud po těžkém rozvodu svěřil do péče otci. Pavlíně se i tak podařilo se synem udržet úžasný vztah. Jak se to povedlo?

Do Paříže se vydala ještě před revolucí. Svou slibně rozjetou kariéru klidně přerušila, vdala se a narodil se jí syn. "Manžel mi v té době nabídl něco, co jsem potřebovala. Zázemí, jistotu," říká Pavlína, která se na začátku kariéry cítila ve světě velmi osamělá. Není se čemu divit, každodenní telefonní kontakt s rodinou byl v roce 1989 utopií, jazyková výbava byla minimální, povědomí o modelingu žádné.

"Na počátku jsme si s manželem úplně ve všem nerozuměli, mluvily za nás hlavně gesta a emoce," vzpomíná Pavlína. "Paradoxně s tím, jak se snižovala naše jazyková bariéra, umocňovaly se rozdíly a nepochopení. Ve chvíli, kdy jsme si začali pořádně rozumět, zjistili jsme, že máme na věci jiný názor."

Následoval rozvod a tahanice o syna. Ten byl svěřen do péče otci. Jak se s tím Pavlína vyrovnávala? Co jí pomohlo postavit se na nohy? Jaký vztah má se synem teď? A proč manželovi odpustila, i když jejich vztah provázelo i násilí?

Zajímá vás, co podle ní stálo za jejím úspěchem? Jaké zaznamenala tlaky na hubnutí? Čemu se věnuje dnes? Nejen o tom hovoří Pavlína Němcová v dalším rozhovoru z cyklu Nej ženy Česka.

Podívejte se také na rozhovory s Veronikou Žilkovou, Zlatou Adamovskou, Olgou Sommerovou, Danou Bérovou nebo Barborou Tachecí.

Autor: Irena Sládečková
Video se připravuje ...