Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dana Bérová: Proč ženy berou stále méně než muži? Sledujte Nej ženy Česka!

Video se připravuje ...
3. listopadu 2016 | 06:00

V 38 letech se stala první českou ministryní informatiky. Mnozí ji znají také jako investorku z pořadu Den D. Její obor podnikání patří k těm, kde se pohybují většinou muži. „Vždycky mě to bavilo a dobře se mi s muži komunikuje,“ říká podnikatelka a investorka Dana Bérová. Ve sféře byznysu ji trápí jiný zásadní problém: "Ženy stále mají menší platy než muži. A to není správné.“

Sama v tom vidí několik důvodů: „Stále existují společnosti, které ženám automaticky nabízejí méně. A stále existují ženy, které nechtějí o svých platech vyjednávat. Mají pocit, že se to nesluší, že by třeba nevypadaly žensky,“ dodává.

Jsou na tom dnešní mladé ženy lépe než generace jejich matek? Umějí o penězích vyjednávat? A jaké byly vůbec první vydělané peníze Dany Bérové? Podle čeho si vybírá, do koho nebo do čeho investuje?

Jaké pro ni bylo stát se matkou ve čtyřiačtyřiceti letech a v čem je to jiné, než když byla matkou ve třiceti? Nejen o tom, ale i o mnohých dalších věcech mluví Dana Bérová v následujícím videu z cyklu Nej ženy Česka. Dosud vyšly rozhovory se Zlatou Adamovskou, Veronikou Žilkovou a Olgou Sommerovou.

Video se připravuje ...
Zlata Adamovská: Proč nikdy nechtěla za manžela herce a proč si nakonec jednoho vzala

Video se připravuje ...
Veronika Žilková: O rozvodech, manželství, babičkovství i o svých dětech

Video se připravuje ...
Olga Sommerová: Za feminismus jsem zaplatila manželstvím. Sledujte Nej ženy Česka! Nově na Blesku pro ženy!

Autor: Irena Sládečková
Video se připravuje ...