Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zuzana Baudyšová: O těžkém dětství, nemoci svého muže a jeho odchodu

Video se připravuje ...
16. prosince 2016 | 06:00

Založila přední českou nadaci na pomoc dětem i jednu z nejznámějších krizových telefonních linek. „Já sama jsem měla v dětství mnohokrát potřebu někomu o svých problémech říct. Zároveň jsem se ale styděla,“ vzpomíná Zuzana Baudyšová.

Šanci na založení neziskové organizace přinesla Zuzaně Baudyšové až změna režimu. Do té doby pracovala v bankovnictví, přesto neváhala a slibně rozjetou kariéru přerušila. Založila nadaci Naše dítě a posléze i Linku bezpečí. Sama o sobě říká, že je workoholička. „Děti někdy doma říkaly, že budou volat na Linku bezpečí, že jim maminka nedala večeři,“ vzpomíná s nadsázkou na dobu začátků.

Jak se během 25 let změnily problémy dětí, které na linku volají? Jak se Zuzana Baudyšová vyrovnala s tím, že se po 44 letech spokojeného manželství manžel rozhodl pro rozvod? Co jí pomáhá překonat těžké životní situace? Nejen o tom je další rozhovor z cyklu Nej ženy Česka. Podívejte se také na rozhovory s Veronikou Žilkovou, Zlatou Adamovskou, Pavlínou Němcovou, Barborou Tachecí nebo Danou Bérovou.

Autor: Irena Sládečková
Video se připravuje ...