Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sara Sandeva: Nelituji, že jsem odešla ze seriálu Ulice!

11. března 2017 | 06:00

Je mladá, krásná, talentovaná a milá. Sara Sandeva (19), kterou si možná pamatujete jako Skyler ze seriálu Ulice, rozjíždí svou kariéru. V kinech ji můžete vidět ve filmu Muzzikanti a teď ji čeká natáčení dobového filmu. My jsme si povídaly o její rodné zemi, rodičích a plánech do budoucna.

Když se na place ocitnete mezi velkými hvězdami, jaké to je?
Vážím si lidí, kteří jsou pokorní a chovají se k lidem s úctou, přestože jsou slavní a v životě toho hodně dokázali. Na Muzzikantech byli takoví lidé a pro mě byla velká čest setkat se s Jarkem Nohavicou a být s ním v jednom filmu.

Vy jste se také asi dva roky objevovala v seriálu Ulice. Chybí vám?
Má role měla být jen malá, ale nakonec se rozhodli ji rozepsat a dostala svůj vlastní děj. Z malého natáčení najednou byly dva roky života – a moc krásné roky. Hrozně moc mi to dalo a posunulo mě to neskutečně dopředu. Hrála jsem v angličtině, těhotnou… Po nějaké době jsem ale cítila, že už se odehrálo všechno, co mělo, že ta role přinesla něco lidem a mně také, ale je na čase jít dál. Takže jsem se rozhodla, že už další smlouvu nepodepíšu a v Ulici skončím. Svého rozhodnutí nelituji, samozřejmě mi občas chybí ta banda lidí, ale tak to asi bývá, je to smutné, když něco končí, ale já se těším na nové věci.

Video se připravuje ...
Sára nám poslala pozdrav z rodné Makedonie • VIDEO: archiv

Jak se vám hrála těhotná? Dovedete si představit, že máte ve svém věku dítě?
Pro mě to byla už druhá těhotná role, takže jsem si říkala, čím to je, že mě obsazují do těhotných rolí. Raději bych si to ani nechtěla představovat, ale doufám, že kdyby se to náhodou stalo, že bych udělala správné rozhodnutí, kterého bych pak nelitovala celý život. Nevím, jestli bych si dítě nechala nebo ne, nedovedu si představit, jaké to je, ale to asi nikdo, dokud se v té situaci opravdu neocitne... Můžete si říkat, co chcete, ale když se dostanete do jakékoli vážné životní situace, tak začnete najednou přemýšlet úplně jinak. Jsem ráda, že mohu takovouhle roli hrát, protože to může být ponaučením nejen pro mě, ale i pro ostatní.

Mluvili s vámi doma rodiče o sexu?
Rodiče mě vychovali tak, abych měla úctu sama k sobě, za což jsem moc vděčná. Myslím si, že mě vychovali velice dobře, takže vím, co je a co není správné, a nejsem žádná hloupá slečna, abych udělala nějakou blbost.

Narodila jste se v Makedonii, ale ve dvou letech jste se přestěhovala s rodiči sem. Jezdíte do své rodné vlasti často?
Letím tam zítra a ani nevíte, jak strašně se těším. Snažím se jezdit do Makedonie aspoň jednou nebo dvakrát za rok, ale ne vždycky to časově vyjde. Vždycky mě pobyt tam nabije pozitivní energií a přijíždím zpátky rozzářená jako sluníčko.

Máte tam velkou rodinu?
Mám tam tu starší generaci, takže babičky a dědečky, ale taky velkou spoustu přátel, se kterými si denně volám a píšu přes všechny možné aplikace.

Není vám líto, že vás odtamtud rodiče odvezli?
Já své rodiče za tenhle krok hrozně obdivuji a doufám, že se nebudu bát udělat něco podobného sama. Rozhodnout se ve dvaceti letech opustit svou rodnou zem a začít žít jinde je na jednu stranu úžasné. Jsem jim za to moc vděčná, protože Česko mi dalo takové možnosti, jaké bych v Makedonii nikdy nedostala. Především v herectví.

Jak to máte v životě nalinkované?
Právě že to nemám nalinkované. Byla jsem na sebe hrozně přísná a dodržovala jsem všechna možná pravidla, a teď jsem si řekla, že nechám všechno přirozeně plynout a to, co má přijít, přijde. Nejdůležitější ze všeho je hlavně zdraví.

Co vůbec škola?
Mám za sebou čtyři roky herectví na Pražské konzervatoři a úspěšně jsem složila maturitu. Nastoupila jsem do pátého ročníku, abych si udělala absolutorium, ale nakonec jsem se rozhodla z konzervatoře odejít, protože škola nedokáže vyjít vstříc člověku, který pracuje. Řekla jsem si, že už nemám zapotřebí se stále s někým hádat a obhajovat to, zda mohu pracovat. Rozhodla jsem se studovat jazyk, takže momentálně studuji na anglické škole MAVO a chci jít na vysokou. Ještě nevím, na kterou přesně, ale herectví to nebude.

Někde jsem si přečetla, že máte přítele, nadějného sportovce. Co je na tom pravdy?
Rozhodla jsem se, že o svém soukromí se nebudu bavit. Jestli mám nebo nemám přítele, je asi jedno, důležité je, že jsem šťastná.

Váš poslední film Muzzikanti je, jak název napovídá, plný hudby. Jaký je váš vztah k hudbě?
Miluju hudbu, poslouchám ji celý den.

Sama zpíváte nebo hrajete na hudební nástroj?
Jako malá jsem se učila hrát na piano a zpěvu se věnuji už od malička, ale v Muzzikantech nezpívám sama, mě nazpívala Markéta Konvičková.

Je vám to líto? Ráda byste projevila tenhle svůj talent?
Bavilo by mě to, ale musím na svém zpěvu ještě dost zapracovat, abych s tím byla úplně spokojená.

Markéta Konvičková teď účinkuje v pořadu Tvoje tvář má známý hlas. Troufla byste si na to?
Je to soutěž, která podle mě člověka hodně naučí. A vyzkoušíte si tam spoustu nových věcí. Rozhodně bych tuto pracovní nabídku hodně dobře zvážila. Obdivuju lidi, kteří umějí najednou zpívat, hrát i tančit.

 

Video se připravuje ...