Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Gábi se nebojí zeptat: Jaký mají české ženy vztah ke svému tělu?

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
4. března 2017 | 06:00

To, jak vypadáme, je pro většinu z nás velice důležité. Jenže mnohdy nás neustálé řešení toho, jaký je náš vzhled, může brzdit v rozletu. Denisa Palečková, specialistka na tantru a lidskou sexualitu vůbec, mi vysvětlila, jak nám vlastní tělo brání prožívat sexuální prožitky.

"Je velká škoda, že ženy nejsou už od mládí vedeny k tomu, aby milovaly své tělo. Tlak vypadat mladě, krásně, štíhle do sedmdesáti let tu je a samozřejmě každá dospívající dívka to cítí. Každá žena si potřebuje najít láskyplný vztah ke svému tělu, ať vypadá jakkoliv," objasnila nám Denisa Palečková, která se s tímto problémem ve své praxi setkává velice často.

"Tělo je přitom základ mnohem více, než bychom si mohly myslet. Úkolem ženy je prožívat skrze své tělo radost a potěšení. Mnoho žen se na sebe místo toho dívá zvenku a snaží se vypadat dobře.

To zasahuje i do intimity, kde si žena neustále klade otázky jako: Dělám to správně? Prožívám orgasmus tak, jak se má? Pohybuji se tím správným způsobem? To samozřejmě nevede ke spokojenosti. Až když začne cítit zevnitř radost a potěšení, tak se současně stává i velmi zajímavou sexuální partnerkou... A mnoho žen má ještě velký potenciál, kam se může rozvíjet."