Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sabina Laurinová: Doma jsme tři konzervativní holky

29. ledna 2016 | 06:00

Herečka Sabina Laurinová a její dvě dcery milují hory a každý rok se na ně snaží aspoň jednou vyrazit. Dávají přednost těm českým, protože jak herečka přiznala, prý jsou hrozně konzervativní.

Sabina Laurinová si nostalgicky přišla zavzpomínat na mládí a oblíbené hity Honzy Kalouska, který se rozhodl vrátit se po pěti letech na hudební scénu.

Co pro vás znamenají písně Honzy Kalouska?

Písničky Honzy Kalouska pro mě znamenají mé mládí a strašně moc krásných vzpomínek. Teď jsem si také uvědomila, že se všemi lidmi, se kterými se tady potkávám, už vzpomínáme, co bylo před dvaceti lety, což je šílený!

Honza si dal pět let pauzu a mezitím stačil zplodit tři děti, to je docela slušný výkon, že?

Myslím, že to bylo období, kdy jsme všichni plodili děti a měli jsme každý nějakou práci, každý jsme se vrhli jiným směrem, ale nikdy jsme se neztratili, pořád jsme se někde potkávali. Dneska je to takové milé osvěžení vzpomínek a jsem ráda, že Honza nás bude těšit dál.

Video se připravuje ...
Sabina Laurinová: Svoji řadu rozmnožování jsem uzavřela • VIDEO: Adam Balažovič

Není to úplně běžné, aby se muž vzdával kariéry kvůli dětem, většinou to bývají ženy.

Mně to přijde úplně přirozené a v pořádku. Máme to všichni, akorát je to u někoho více znatelné a myslím si, že je to hrozně dobře. Když se věnujete rodině a vycházíte z toho, co zažíváte, a předáváte svou energii dětem a oni vám nazpět, tak si myslím, že vás to nakopne. Stejně jako to Honzu nakoplo do dalšího života.

Když mluvíme o dětech – ty milují Vánoce, jak jste je prožívaly u vás?

Vánoce jsou i v mé vzpomínce na dětství krásným obdobím, a co se mých dětí týče, jsou velice konzervativní, protože to chtějí mít vždycky tak, jako to bylo minulý rok. Dává jim to jistotu, která je přirozená. Jako maminka si vždycky trochu oddychnu, když je po nich. Myslím, že život se nám nějak hrozně zrychlil, protože se mi zdá, že za chvíli budou Velikonoce, pak prázdniny a zase Vánoce!

Sabině Laurinové dělala doprovod starší dcera Valentýna (11).
Autor: Alexandr Malachovský

Prožívají se u vás Vánoce víc než narozeniny?

Vánoce jsou vzácné, protože tam je chvilka napětí, jestli Ježíšek přinese dárky, ale narozeniny jsou jiné. To už hodně dlouho dopředu avizují, co by si kdo přál.

Letos to není se sněhem moc valné, ale chystáte se na hory?

Já jsem zimu začala mít ráda, až když se mi narodily děti. Musela jsem se jim přizpůsobit, naučit se znovu bruslit, bobovat, sáňkovat a lyžovat – a je to hrozně fajn. Může se zdát, že je to pro rodiče moc namáhavé, ale je to to nejhezčí období, když vás děti ještě potřebují a chtějí s vámi všechno zažívat. Jsme doma tři holky, zimu máme rády a aspoň jednou za rok jedeme na hory a užíváme si lyžování a toho, jak mají v zimě hory vypadat.

Raději v Čechách, nebo v zahraničí?

Jsme hodně konzervativní a jsme peciválové, takže máme už spoustu let oblíbenou Šumavu, takže jezdíme hodně tady u nás v Čechách.

Máte nějaké zajímavé pracovní plány?

Čeká mě nový pořad a opět začínám zkoušet v Divadle Hybernia, hraju v Divadle Palace a v Příbrami. Mám teď velice příjemně vyvážený repertoár, kdy hraju jak muzikály, komedie, tak klasiku. Čeká mě nový muzikál a v Televizi Barrandov hraju postavu ženy, která je vražedkyně, takže to je zase úplně nové téma. Vždycky říkám, že je dobré mít se na co těšit, ať už je to v pracovním nebo soukromém životě!

Zajímají vás rozhovory s významnými herci? Podívejte se na další.

Video se připravuje ...