Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zuzana Vinzens: Dámu v krátkých šatech pošleme domů, říká šéfka Plesu v Opeře

27. ledna 2016 | 06:00

Již šestým rokem stojí Zuzana Vinzens v čele pražského Plesu v Opeře, nejprestižnější události každoroční plesové sezony. Díky skvělému týmu a schopnosti zachovat si za všech okolností chladnou hlavu ho dokázala vymanit z bulvární krabičky a pozvednout ho na zcela novou úroveň.

Noblesa, kvalitní program a snaha o to, aby akce byla nezapomenutelným zážitkem nejen pro hosty, ale i pro příjemce výtěžku z charitativní aukce, to jsou důvody, proč se mediálním partnerem Plesu v Opeře stal také OK! Magazine.

Celá událost se připravuje nejméně rok dopředu. Jaká fáze je pro vás nejnáročnější?

Mám výhodu, že jsem poměrně velký kliďas. Nepanikařím ve chvílích, kdy se zrovna ocitám v epicentru nějaké „katastrofy“. Tahle vlastnost se pak pozitivně odráží i na fungování celého týmu, bez něhož bychom dnes rozhodně nebyli tam, kde jsme. Naše přípravy v mnohém připomínají divadelní představení – vymyslíte děj, scénář a kulisy, jen u plesu pak bohužel chybí pomyslná generálka, během níž bychom mohli ladit detaily. Vše se odehraje z jedné vody na čisto. A celkovou atmosféru hodně ovlivní i složení hostů a to, jaká v sále vznikne chemie.

Který z ročníků byl v tomto smyslu nejpovedenější?

Za mě asi ten loňský, kdy jsme udělali charitativní rekord a vybrali skoro dva a půl milionu korun pro Nadaci Terezy Maxové. Hodně emotivní byl i náš první ročník plesu, kdy na naše pozvání přiletěla kambodžská princezna Norodom Arunrasmy. Vzali jsme si tehdy velké sousto – pořádně jsme nevěděli, co nás čeká, a k tomu si usmysleli, že přivezeme člena královské rodiny svázaného mnoha protokolárními nařízeními. Princezna například nesmí na veřejnosti tančit nebo se nějak intenzivněji bavit. Na galavečer jsme byli vybaveni seznamem věcí, jichž se musíme vyvarovat. Princezna nakonec neodolala tanečnímu umění Vlastimila Harapese, takže jak vidíte, ani královský protokol nebývá všemocný.

Video se připravuje ...
Blesk pro ženy byl na Plese v Opeře: Víme, kdo vypadal skvěle a kdo dělal ostudu • VIDEO: Adam Balažovič

Akce bývá ostře sledována i s ohledem na možné módní přešlapy. Jak často někdo z hostů nedodrží předepsaný dress code a není vpuštěn do sálu?

Pokud například některý z pánů dorazí místo v motýlku s kravatou, jsme připraveni mu s výměnou pomoci. Krátké šaty, případně světlý oblek na místě vyřešit nemůžeme, v tom případě nezbývá než hosta poslat domů. Tohle přísné pravidlo nemá být chápáno jako elitářství, je to projev úcty k drtivé většině lidí, kteří si dali záležet a přišli oblečeni vhodně. Situace se ale pozvolna lepší – myslím, že loni poprvé prošli vstupním sítem všichni návštěvníci.

Celý rozhovor a další zajímavé články najdete v aktuálním čísle časopisu OK! Magazine, které je právě na stáncích.

...
Autor: OK! Magazín

Autor: Eva Karlasová
Video se připravuje ...