Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Honza Kalousek: Na plození dětí jsem si musel vzít pětiletou dovolenou, byla to makačka

Video se připravuje ...
Honza Kalousek čeká slávu a peníze
VIDEO: Tereza Kovářová
3. února 2016 | 06:00

Zpěvák Honza Kalousek učinil další životní rozhodnutí. Po pěti letech se vrací zpět ke své hudební kariéře. Odskočil si s tím, že chce mít čas na děti. Tím myslel jejich plození, protože nyní, když jsou tři jeho potomci na světě, raději zase rychle utíká k muzice. Co vlastně svým comebackem sleduje?

„Chtěl bych být slavný a bohatý,“ dělal si zřejmě legraci Jan Kalousek, který už jednou ve svém životě na vrcholek slávy dosáhl. Než se rozhodl odejít za rodinou a vyklidit hudební pole, tak také chvilku zkoušel kariéru v politice. Tam nevydržel příliš dlouho, ale na jeho po letech prvním koncertě se sešla celá řada hostů a mezi nimi i ti političtí.

Kapela, která ho doprovází, je vesměs složena z velice mladých hudebníků. Je zajímavé, že bubeník je z Kolumbie a baskytarista z Mexika. Dali se dohromady úplně náhodou a v Praze se jim moc líbí, především architektura – a co jiného než děvčata.

Video se připravuje ...
Kapela Honzy Kalouska • VIDEO: Tereza Kovářová

Honza Kalousek už vidí, že jeho nejstarší dcera Anička, které je pět let, podědila jeho vztah k hudbě. „Nejdřív jsem byl nešťastný a myslel jsem si, že na hudbu nebude, protože ve třech letech ještě neintonovala. Učitelky mi říkaly, že to bude v pohodě, že začínají intonovat až od čtyř let. A je to tak, teď intonuje lépe než já.“

Video se připravuje ...